ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Τον έδιωξα γιατί εμπλέκεται στην υπόθεση Καρατζαφέρη

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2014, 12:37 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2014, 15:00
Μπακογιάννης: Τον έδιωξα γιατί εμπλέκεται στην υπόθεση Καρατζαφέρη
Facebook Twitter Whatsapp

Έκπληκτος για τις δραστηριότητες του περιφερειακού του συμβούλου δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στο newpost.gr. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έκπληκτος για τις δραστηριότητες του περιφερειακού του συμβούλου δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στο newpost.gr. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο newpost.gr σχετικά με τις αποκαλύψεις του Βήματος για τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Ράμμο, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Καρατζαφέρη, «το έμαθα χθες το βράδυ». 
 
«Έμεινα έκπληκτος, δεν γνώριζα τις δραστηριότητές του και αμέσως ζήτησα την απομάκρυνσή του», τονίζει. 
 
Ο κ. Ράμμος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Καρατζαφέρη για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία. 
 
Η εφημερίδα αναφέδει πως  η σύμβαση υπεγράφη επί Ακη Τσοχατζόπουλου το 2000 και αφορούσε την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων έναντι 61.741.925 ευρώ. Στη σύμβαση υπήρχε η πρόβλεψη για αγορά άλλων δύο ελικοπτέρων, κάτι που έγινε το 2002 επί Γιάννου Παπαντωνίου.
 
Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Ράμμος αναφέρει μεταξύ άλλων πως παραιτήθηκε για λόγους ευθυξίας και ηθικής τάξης και προσθέτει: 

«Όσον αφορά την ουσία της υποθέσεως στην οποία εμπλέκομαι, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα διαλυθούν οι οποιεσδήποτε σκιές προς το πρόσωπό μου». 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος ο κ. Καρατζαφέρης είναι αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα βρίσκεται σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Όπως γράφει η εφημερίδα στην κυριακάτικη έκδοσή της σε λογαριασμούς στο εξωτερικό του κ. Καρατζαφέρη εντοπίστηκαν ήδη περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα ενώ ερευνώνται και άλλες περίεργες διαδρομές. Παράλληλα έρευνα γίνεται και για τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα κ.λπ.), τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ.
 
Τα κακουργήματα τα οποία φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει είναι αυτά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και της υποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες».