ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Προκλητική και επικίνδυνη η πρόταση Λοβέρδου για τα κενά

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2014, 17:01 / Ανανεώθηκε 18 Νοεμβρίου 2014, 17:40
ΚΚΕ: Προκλητική και επικίνδυνη η πρόταση Λοβέρδου για τα κενά
Facebook Twitter Whatsapp

Προκλητική και επικίνδυνη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την πρόταση του υπουργού Παιδείας για την κάλυψη των κενών στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προκλητική και επικίνδυνη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την πρόταση του υπουργού Παιδείας για την κάλυψη των κενών στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνων. 

Σε σχόλιό του το ΚΚΕ αναφέρει:

«Μετά την πρόταση του υπουργού Παιδείας για εθελοντική εργασία εκπαιδευτικών που θα αμείβονται με μόρια αντί για μισθό, η νέα πρόταση του Α. Λοβέρδου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία με εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνων, είναι προκλητική και επικίνδυνη. Η πρόταση αυτή εκμεταλλεύεται τη δεινή οικονομική θέση που βρίσκονται οι νέοι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους και με δόλωμα ένα επίδομα 300 ευρώ ανοίγει τον δρόμο για την αμφισβήτηση του ίδιου του θεσμού της γονικής άδειας.

Οι προτάσεις του υπ. Παιδείας πρέπει να απορριφθούν. Η μόνη λύση για τα κενά στα σχολεία βρίσκεται σ' αυτό που με κάθε τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει: Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων, αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης τώρα».