ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κουτσούμπας αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2014, 16:49 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2014, 16:49
Ο Κουτσούμπας αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Aπέκλεισε κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Aπέκλεισε κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ταύτισης, ούτε στα μεγάλα ούτε στα μικρά. Δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε ούτε στα 751 ευρώ για τον κατώτατο μισθό».

Για όσα συμβαίνουν σήμερα με την τρόικα, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως «είναι επανάληψη του ίδιου σίριαλ, το οποίο βλέπουμε πέντε χρόνια τώρα. Οι πιέσεις, οι υποχωρήσεις και οι λεονταρισμοί δίνουν και παίρνουν, αλλά στο τέλος ο λαός θα πληρώσει πάλι το μάρμαρο».

Εξάλλου, εκτίμησε πως «μάλλον τον Μάρτιο θα πάμε σε εκλογές, γιατί δεν φαίνεται να συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή».

Σχετικά με τα περί ενδεχόμενης συνάντησης Σαμαρά- Τσίπρα, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε:

«Δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να γίνει μια συζήτηση ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα, καθώς οι διαφορές ανάμεσά τους έχουν περιοριστεί πολύ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν δύο διαφορετικά μονοπάτια, μόνο που το μονοπάτι της ΝΔ μάς οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό, ενώ το μονοπάτι του ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στον γειτονικό βάλτο και αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο».

Ακόμη, σημείωσε ότι  «η θέση του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική προς όφελος του λαού. Όλα τα άλλα, αποδείχθηκαν ότι είναι σε δρόμο καταστροφικό για τα λαϊκά στρώματα. Η πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ έχει όνομα και αυτό είναι καπιταλισμός».

Τέλος προανήγγειλε «άνοιγμα» στα ψηφοδέλτια του κόμματος, λέγοντας ότι θα υπάρχουν και μη κομματικά στελέχη, αλλά, όπως πρόσθεσε θα είναι «άνθρωποι οι οποίοι είναι μέσα στους αγώνες και δεν ήρθαν έτσι ως αλεξιπτωτιστές για να βρουν τη βουλευτική θεσούλα».