ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ για τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο

Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2014, 17:02 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2014, 17:02
Το ΚΚΕ για τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο
Facebook Twitter Whatsapp

«Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία» τονίζει το ΚΚΕ με αιχμή τις υπό διαπραγμάτευση αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. 

«Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία» τονίζει το ΚΚΕ με αιχμή τις υπό διαπραγμάτευση αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. 

«Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντιδραστικές ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο. Το δικαίωμα στην οργάνωση της πάλης, στη διεκδίκηση και την απεργία αποτελεί την ασπίδα των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα διαρκείας της κυβέρνησης και της ΕΕ και δεν τίθεται σε «διαπραγμάτευση». Η ψήφιση πρόσθετων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση αποτελούσε και αποτελεί σταθερό στόχο του ΣΕΒ και συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου που επιδιώκει να στηρίξει την ανάκαμψη και την κερδοφορία του πάνω στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων.

Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, με πλατιά συσπείρωση και πρωτοβουλίες δράσης, να ορθώσουν τείχος προστασίας των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθερίων. Να μην συμβιβαστούν με το καθεστώς των χώρων εργασίας, που θα λειτουργούν σε καθεστώς «γαλέρας», όπου θα βασιλεύει το δίκαιο του καπιταλιστή. Να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία, στις 27 Νοέμβρη, καταδικάζοντας και αυτές τις αντιδραστικές μεθοδεύσεις κυβέρνησης και κεφαλαίο» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.