ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρχιμάκης: Ένα ουσιαστικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν προκαλεί αβεβαιότητες

Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2014, 13:53 / Ανανεώθηκε 23 Νοεμβρίου 2014, 13:53
Καρχιμάκης: Ένα ουσιαστικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν προκαλεί αβεβαιότητες
Facebook Twitter Whatsapp

Την υποστήριξη του στις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης σε δήλωσή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την υποστήριξη του στις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης σε δήλωσή του.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καρχιμάκης, η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού «ήλθε να επιβεβαιώσει την απαίτηση και το αίτημα χιλιάδων στελεχών μελών και φίλων του κινήματος,για την διενέργεια συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, που θα συζητούσε και θα αποφάσιζε σε μια κρίσιμη καμπή για όλους και για όλα και όχι συνεδρίου διάλυσης και περιθωριοποίησης του ΠΑΣΟΚ δια της πονηράς διολισθήσεως, σε Δημοκρατική παράταξη,και των συγκολλήσεων κάποιων προσώπων σε επίπεδο κορυφής, που ήταν ΠΑΣΟΚ και κάποιων που έφυγαν και ξαναγύρισαν».

Ο κ. Καρχιμάκης, ζητάει «ένα συνέδριο προοδευτικών αποφάσεων και δεσμεύσεων για πολιτικές και για πρόσωπα», ενώ προσθέτει πως είναι μία πρόταση «ουσιαστικής και επιτακτικής ανάγκης να εκφραστούν τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος για το τι θέλουν και όχι οι οπαδοί μιας δήθεν κανονικότητας,για την με κάθε τρόπο διαφύλαξη της οποίας εξουσίας,και των συγκολλήσεων κορυφής».

«Αυτό το αίτημα των χιλιάδων μελών και φίλων το εκφράσαμε στις 13 Οκτώβριου και ως κινηση 75 ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει και προσθέτει: 

«Για δε την αβάσιμη επίκληση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί αβεβαιότητα, ας αναλογιστούν όλοι εκείνοι που την προκάλεσαν και το 2011και το 2012, όταν η χώρα και οι άνθρωποι ήταν επίσης σε μια δύσκολη καμπή,με την ανατροπή της εκλεγμένης με 44% κυβέρνησης Παπανδρέου όχι στο τέλος αλλά μεσούσης της τετραετίας».

«Ένα συνέδριο  του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί καμία απολύτως αβεβαιότητα», εκτιμά ο κ. Καρχιμάκης και προσθέτει πως «μπορεί να ανοίγει δρόμους και να δεσμεύσει για πολιτικές που να αντιστοιχούν στην φυσιογνωμία και τις διαχρονικές αξίες του κινήματος».