ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τους ένστολους

Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2014, 17:06 / Ανανεώθηκε 7 Δεκεμβρίου 2014, 17:06
Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τους ένστολους
Facebook Twitter Whatsapp

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό με αφορμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στους ένστολους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό με αφορμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στους ένστολους.

Μετά την ομιλία τού (προερχόμενου από τις τάξεις της Αστυνομίας) βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, που είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνήθηκε την αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων και των δικαστικών, ο Νίκος Βούτσης επανέλαβε για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στη σχετική διάταξη, αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε να αποκαταστήσει πλήρως τις αποδοχές των ένστολων και των δικαστικών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αργότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, επικαλέστηκε «δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη που μπορώ να σας δείξω», όπου ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «τάσσεται κατά της αποκατάστασης των αποδοχών των δικαστικών και των Σωμάτων Ασφαλείας, με το σκεπτικό πως αυτό θα συνιστούσε προνομιακή μεταχείρισή τους».

«Είναι υποκρισία να έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και να το παίζει "φίλος της αστυνομίας"» παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης που προσέθεσε:

«Μας είπαν πως συνόδευσαν διαδηλωτές που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Χρειάζεται ο αστυνομικός να βλέπει βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να μην πειράζει ανθρώπους;».

«Δεν υπάρχουν άβατα για τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου» απάντησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επεσήμανε πως «ούτε ο στρατός, ούτε η αστυνομία είναι φέουδα καμιάς παράταξης. Από κει και πέρα, εμείς στηρίζουμε τους μισθούς και τις συντάξεις των ένστολων και των δικαστικών. Το έχουμε πει εκατό φορές- και αν δεν θέλετε να το ακούσετε, το επαναλαμβάνω».

«Άβατα υπάρχουν πολλά, εκεί που υπάρχει εξουσία της άκρας Αριστεράς!» ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σημείωσε: «Θέλετε να πάμε μαζί σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο; Θα κάψουν εσάς κι εμένα και το πανεπιστήμιο! Ξέρετε κανένα βουλευτή από δω, που να μπορεί να περπατήσει στα Εξάρχεια;».

«Είδαμε χθες εικόνες που δεν τιμούν την ΕΛΑΣ» παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος. «Είδαμε στο διαδίκτυο άνθρωπο των ΜΑΤ να χτυπά διαδηλώτρια και πρέπει να τύχει διαφανούς ελέγχου απ' την πολιτική ηγεσία. Και είμαι σίγουρος πως κανείς εκπρόσωπος δημοκρατικού κόμματος, δεν θα θελήσει να βάλει μια μαύρη κουρτίνα στο πώς θα λειτουργεί η ΕΛΑΣ. Χρειάζεται σεβασμός στα δικαιώματα των διαδηλωτών, αλλά και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών» κατέληξε.

«Κανείς στο κράτος μας δεν έχει αρνηθεί έλεγχο στην ΕΛΑΣ, αλλά θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με ένα ευχαριστώ στην ΕΛΑΣ» επανήλθε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δώδεκα τραυματίες αστυνομικούς είχαμε χθες- ο ένας με μοτοσικλέτα που του έριξαν λάδι στον δρόμο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι δήθεν ειρηνικοί διαδηλωτές γελάγανε. Όταν ασκείται βία, η Αστυνομία πρέπει να κάνει το καθήκον της, και είμαι βέβαιος πως το προνόμιο της νόμιμης βίας που διαθέτει, το ασκεί με εγκράτεια» σημείωσε.