ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσπευση της προεδρικής εκλογής ζητεί ο Λοβέρδος

Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2014, 18:21 / Ανανεώθηκε 7 Δεκεμβρίου 2014, 18:59
Επίσπευση της προεδρικής εκλογής ζητεί ο Λοβέρδος
Facebook Twitter Whatsapp

Επίσπευση της διαδικασίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρότεινε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσπευση της διαδικασίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρότεινε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι «η 7η Ιανουαρίου είναι η καλύτερη ημερομηνία για την έναρξη των συνταγματικά προβλεπομένων ψηφοφοριών».

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στην υπόθεση Νίκου Ρωμανού κάνοντας λόγο για ολιγωρία. «Και αυτό το παιδί πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του, η Δημοκρατία δεν εκδικείται, κι αν πάθει κάτι, το κρίμα στο λαιμό όσων ολιγώρησαν», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δώσαμε όλες τις δυνατότητες σε έγκλειστους να δίνουν Πανελλαδικές. Κάποιοι μπήκαν στα ΑΕΙ. Δεν φτάνουν τα μπράβο. Πρέπει να δώσουμε τις δυνατότητες να σπουδάσουν. Οργανώνουμε το θέμα με τροπολογία που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα» και επέστησε την προσοχή στο ότι οι πενθήμερες άδειες δεν πρέπει να καταργηθούν.

Αιτιολόγησε πως η συμπεριφορά ενός δραπέτη δεν πρέπει να στραφεί εναντίον όλων όσων παλεύουν να επανέλθουν στη ζωή και το υπουργείο Παιδείας το υποστήριξε στην υπόθεση Κωστάρη, ανοιχτά, δημόσια και εγγράφως και το υποστηρίζει και στη διαφορετική μεν αλλά κρίσιμη υπόθεση Ρωμανού.