ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας σε περιοδείες για να ζεστάνει τις εκλογικές μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2014, 13:51 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2014, 13:51
Ο Τσίπρας σε περιοδείες για να ζεστάνει τις εκλογικές μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ
Intime News Photo Agency
Facebook Twitter Whatsapp

«Το παιχνίδι το έχασε οριστικά ο πρωθυπουργός» επιμένουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δικαιολογούν την άποψή τους ισχυριζόμενα ότι «όταν ο Α. Σαμαράς υποχρεώνεται να αλλάξει τις προτεραιότητές του, τότε η επίσπευση των διαδικασιών μόνο ως ήττα μπορεί να ερμηνευθεί». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος 

«Το παιχνίδι το έχασε οριστικά ο πρωθυπουργός» επιμένουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δικαιολογούν την άποψή τους ισχυριζόμενα ότι «όταν ο Α. Σαμαράς υποχρεώνεται να αλλάξει τις προτεραιότητές του, τότε η επίσπευση των διαδικασιών μόνο ως ήττα μπορεί να ερμηνευθεί». Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι όπως είχε τονίσει ο πρωθυπουργός το διάγραμμα των επόμενων βημάτων της κυβέρνησης ήταν έξοδος από το μνημόνιο, διαδικασία εκλογής ΠτΔ στα τακτά θεσμικά χρονικά όρια και τρίτο εκλογές το 2016...

Ο σχεδιασμός του ανατράπηκε, "από δύναμη ευθύνης ο πρωθυπουργός έχει μετατραπεί σε δύναμη αποσταθεροποίησης" ισχυρίζονται, και στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται πλέον για πρόωρες εκλογές αφού όπως επισημαίνουν το ενδεχόμενο " να βρεθούν οι 180 πρόθυμοι που θα εκλέξουν Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή, απομακρύνεται δραματικά", οδηγώντας την κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές.

Ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, και οι περιοδείες του Α. Τσίπρα με αφορμή τις περιφερειακές συνδιασκέψεις του κόμματος θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Με διττό στόχο: αφενός η κοινωνία να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης σε όσους βουλευτές σκέπτονται να ψηφίσουν τον Στ. Δήμα, και αφετέρου να "ζεστάνει" την προεκλογική ατμόσφαιρα, αφού "ο Φεβρουάριος είναι πλέον κοντά". 

Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι θα αναπτυχθεί κοινωνική δυναμική η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει στην εξασφάλιση της αυτοδυναμίας, και μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ "μπορεί να ανατρέψει την σημερινή ζοφερή κατάσταση", επιμένοντας πώς " συνέχεια στις μνημονιακές πολιτικές δεν θα υπάρξει". 

Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου παρακολουθούν το όργιο φημών και τον πόλεμο που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία επισείουν τον κίνδυνο οικονομικής καταστροφής της χώρας σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίθεση αυτή ήταν αναμενόμενη και εντάσσεται στη δημιουργία κλίματος φόβου, το οποίο ενστερνίζεται και ποντάρει η κυβέρνηση, και πως η πλειοδοσία αυτή έχει "κοντά ποδάρια". Επισημαίνουν με νόημα πως " οι εταίροι διαφορετικά θα συμπεριφερθούν σε μια κυβέρνηση που δεν δεσμεύεται από υπογραφές" επιμένοντας ταυτόχρονα ότι "το βέβαιο είναι ότι θα τα καταφέρουμε καλύτερα από την κυβέρνηση του ναι σε όλα".