ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν πιάνει τους 180, θα πάμε σε εκλογές

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2014, 14:22 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2014, 14:55
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν πιάνει τους 180, θα πάμε σε εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

Για προσπάθεια αλλοίωσης του πολιτικού διαλόγου, πηγαίνοντας προς τις εκλογές, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου

Για προσπάθεια αλλοίωσης του πολιτικού διαλόγου, πηγαίνοντας προς τις εκλογές, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως είπε, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξουν σενάρια και ενέργειες που θα αγγίξουν το συνητηρητικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα, θα γίνει εκμετάλλευση δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κλίμα έντασης, το οποίο θα αποβεί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα πιάσει τους 180 βουλευτές και θα πάμε σε εκλογές τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Δήμα είναι «μια πολιτικά στενή υποψηφιότητα, αφού ήταν αντιπρόεδρος της ΝΔ».

Επανέλαβε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρή σημασία το πρόσωπο του υποψηφίου και επανέλαβε ότι το δίλημμα είναι εάν θα δοθεί παράταση στην κυβέρνηση Σαμαρά και άρα στα μνημόνια ή αν θα προκριθεί το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τους 180 είπε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους ερμηνεία, κανένας δεν μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα και τόνισε ότι θα είναι πρωτοφανές για τα παγκόσμια δεδομένα να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με χιτλερικούς ψήφους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε, ο οποίος παρομοίασε τον κ. Σαμαρά με τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι ο κ. Σαμαράς θα υποστεί ολέθρια ήττα, «όμως δεν θα είναι περίπτωση Παπανδρέου γιατί δεν θα αντικατασταθεί από άλλον».

Για τις συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με ανεξάρτητους βουλευτές είπε ότι ήδη η γραμματεία της Κ.Ο. έρχεται σε επαφή με ανεξάρτητους και ανένταχτους βουλευτές στη Βουλή.

«Η ΔΗΜΑΡ είναι ανεξάρτητο κόμμα»

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί, δεν απέκλεισε να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ διέψευσε τα σενάρια ότι η ΔΗΜΑΡ διαλύεται προκειμένου να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ένα ανεξάρτητο κόμμα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται ολες τις διαδικασίες οι οποίες γίνοται στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνάντηση που είχε γίνει αναμεσα στις δύο αντιπροσωπείες των κομμάτων στην Βουλή.

Το θέμα Ρωμανού

Για το θέμα του Νίκου Ρωμανού, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «όλα τα κόμματα συμφώνησαν στην τροπολογία εκτός από τη ΝΔ» ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν πιο ώριμες σκέψεις, για να λυθεί το θέμα.

Επεσήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση μιλάει για συνεννόηση αλλά την ίδια στιγμή απέχει από την πρωτοβουλία που πήραν όλα τα κόμματα για τον Ρωμανό.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε, τέλος, ότι «δεν είναι έξω από τις προθέσεις και τη λογική μας να γίνει μια λογιστική καταγραφή του χρέους».