ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νταβρής: Προσανατολίζομαι να ψηφίσω Πρόεδρο

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2014, 18:45 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2014, 18:38
Νταβρής: Προσανατολίζομαι να ψηφίσω Πρόεδρο
Facebook Twitter Whatsapp

«Προσανατολίζομαι στο να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμο Αθήνα 9,84, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσανατολίζομαι στο να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμο Αθήνα 9,84, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει κάποιοι να δείξουμε ότι αυτή η ιστορία της διελκυστίνδας γύρω από αυτό το θέμα είναι απαράδεκτη και γίνεται τεράστια σπέκουλα και όχι βέβαια για πρώτη φορά, για μικροκομματικούς λόγους. Αν οι εκλογές έλυναν τα προβλήματα του τόπου -που είναι το μεγάλο παραμύθι- θα είχαμε πλεόνασμα 250%. Κάθε δύο χρόνια γίνονται εκλογές στη χώρα» σημείωσε και τόνισε:

«Ας υποθέσουμε ότι από χθες, ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει καθαρή κουβέντα και καθαρές λέξεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα γίνει με το χρέος και αν θα διαγράψει τα μνημόνια; Το δεύτερο τεράστιο πολιτικό θέμα είναι αυτό της κοινωνικής αλλοίωσης, λόγω μεταναστών. Έχουμε φτάσει στο ταβάνι, στο 20% και εγώ ακούω ότι θα ελληνοποιήσουμε άλλο ένα εκατομμύριο. Το τρίτο είναι το θέμα των θεσμών, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι κρατικοί θεσμοί δεν λειτουργούν και λόγω αυτού έχουμε φτάσει σε αυτή την κρίση. Και από χθες να ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, πρέπει να μας πει πού θα βρει τα λεφτά. Πώς θα καταργηθούν τα μνημόνια; Εγώ είμαι σαφέστατα αντιμνημονιακός».

Ο κ. Νταβρής αναρωτήθηκε «ποιο είναι βαρύτερο αδίκημα; Το να ψηφίσει κάποιος σεβόμενος το Σύνταγμα, κατά συνείδηση, τον Πρόεδρο ή να έχει ανοίξει την πόρτα και να έχουν έρθει μέσα όλοι αυτοί οι Ράιχενμπαχ;».

Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έρθει στην εξουσία, είναι έτοιμος να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του αυτούς που έχουν ψηφίσει πέντε μνημόνια... Το δικαίωμα της μετάνοιας ή της αλλαγής πολιτικής στάσης το έχει ο καθένας. Δεν μπορεί όμως, να το έχει μονομερώς... Εγώ δεν έχω το δικαίωμα να ψηφίσω κατά συνείδηση; Εγώ θέλω να πω στον ελληνικό λαό να εστιάσει στην πραγματική πολιτική ατζέντα. Δηλαδή, θα καταργηθούν τα μνημόνια μέσα στην Ευρώπη; Η προσωπική μου άποψη είναι "όχι"».