ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Ώρα ευθύνης για τους βουλευτές – Η αλήθεια θα νικήσει

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2014, 20:46 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2014, 23:47
Σαμαράς: Ώρα ευθύνης για τους βουλευτές – Η αλήθεια θα νικήσει
Facebook Twitter Whatsapp

«Για μήνες τώρα υπήρχαν σύννεφα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Αυτά τα σύννεφα διαλύουμε, φέρνοντας την προεδρική εκλογή ενάμιση μήνα νωρίτερα για να μπει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Για μήνες τώρα υπήρχαν σύννεφα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Αυτά τα σύννεφα διαλύουμε, φέρνοντας την προεδρική εκλογή ενάμιση μήνα νωρίτερα για να μπει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην τοποθέτηση της Κομισιόν, η οποία – όπως είπε-  «χαρακτήρισε δημοκρατική απόφαση την απόφαση μας για άρση της αβεβαιότητας». Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τη στάση του «οδήγησε κάποιους από τους δανειστές να είναι κουμπωμένοι και δύσκαμπτοι στην τελευταία αξιολόγηση του μνημονίου, το οποίο έπρεπε να ξεκαθαρίσει αμέσως».

Με το βλέμμα στις κρίσιμες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έθεσε τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, ενώ υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί τρόμο στις αγορές, με αφορμή τη χθεσινή κατακρήμνιση του Χρηματιστηρίου :

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους βουλευτές να μετρήσουν τα πράγματα και να πάρουν τις αποφάσεις τους.Το ζήτημα πλέον είναι στα χέρια των βουλευτών» επεσήμανε.

Και συνέχισε: «Τα χρηματιστήρια πέφτουν γιατί φοβούνται τα σχέδια της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση είναι ένας γνήσιος οπαδός της ανελεύθερης οικονομίας και του κρατισμού. Επιχειρεί να ξαναγυρίσει την Ελλάδα πίσω στον κρατισμό. Μέχρι και για προσπάθεια χρηματισμού μίλησαν, που όταν κλήθηκαν να τα αποδείξουν στον εισαγγελέα τα πήραν όλα πίσω». 

«Τώρα στιγματίζουν όποιον θέλει να ψηφίσει. Είναι το νέο τέχνασμα επειδή η υποψηφιότητα Δήμα είναι εξαιρετική και επιχειρούν να διαδώσουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος μέχρι το τέλος, κάνουν λάθος θα είναι και στις τρεις» ξεκαθάρισε ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε το μεγάλο δίλημμα αν οι πολίτες θέλουν ή όχι πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι δεν τις θέλει ο κόσμος.

« Η αλήθεια θα νικήσει, η δημοκρατική ευθύνη θα νικήσει και η Ελλάδα θα προχωρήσει» κατέληξε.