ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προεδρική πλειοψηφία δεν υπάρχει, η δυναμική όμως διαμορφώνεται

Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2014, 22:03 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2014, 22:03
Η προεδρική πλειοψηφία δεν υπάρχει, η δυναμική όμως διαμορφώνεται
Facebook Twitter Whatsapp

Παρότι η οι αριθμοί δεν είναι με το μέρος της κυβέρνησης, η αισιοδοξία για το μαγικό «180» δεν λείπει. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γραφουν οι Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης και Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Παρότι η οι αριθμοί δεν είναι με το μέρος της κυβέρνησης, η αισιοδοξία για το μαγικό «180» δεν λείπει. 

Με την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να απέχει έξι ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται αισιόδοξο πως τελικά ίσως και να εκλεγεί ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας από την παρούσα Βουλή.

Πηγή του Μεγάρου Μαξίμου, τόνιζε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προεδρική πλειοψηφία, ωστόσο υπάρχει δυναμική για την διαμόρφωσή της μέχρι τις κρίσιμες ψηφοφορίες». Μία δυναμική, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη διαμορφώνεται στην κοινωνία: Ενδεικτικά προς αυτό το πλαίσιο είναι και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, όπου οι πολίτες φαίνεται να μην θέλουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Μεγάλος στόχος της κυβέρνησης εξάλλου είναι η 29η Δεκεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία. Πρόκειται λοιπόν για ένα διάστημα 18 ολόκληρων ημερών, μεγάλο διάστημα δηλαδή προκειμένου το κλίμα να αλλάξει και οι οι ανεξάρτητοι βουλευτές να μεταπειστούν.

Ήδη οι έξωθεν πιέσεις ημέρα με την ημέρα γίνονται όλο και πιο έντονες, τόσο σε επίπεδο αγορών, όσο και δημοσιευμάτων. Ειδικά δε τα διεθνή ΜΜΕ επαναφέρουν με έμφαση τα νέα σενάρια περί Grexit

Το Μέγαρο Μαξίμου με άλλα λόγια ποντάρει στην κρισιμότητα της κατάστασης προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρώσει τους «180» που θα εκλέξουν πρόεδρο. Ήδη, ορισμένοι βουλευτές άφησαν να εννοηθεί πως θα αλλάξουν στάση, σε περίπτωση που μία κρίση χτυπήσει τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, όσο πλησιάζουμε στις κρίσιμες ψηφοφορίες οι πιέσεις θα γίνονται αφόρητες. Το πως θα αντιδράσουν οι βουλευτές, μένει να φανεί...