ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φροντιστήριο στη Συγγρού για τους νέους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ

Δημοσίευση 5 Ιανουαρίου 2015, 17:53 / Ανανεώθηκε 5 Ιανουαρίου 2015, 17:53
Φροντιστήριο στη Συγγρού για τους νέους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

«Είκοσι ημέρες χωρίς ούτε μια ώρα ξεκούραση» είναι η φράση συνομιλητή του Αντώνη Σαμαρά όταν τον ρωτήσαμε τι λέει ο πρωθυπουργός για την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

«Είκοσι ημέρες χωρίς ούτε μια ώρα ξεκούραση» είναι η φράση συνομιλητή του Αντώνη Σαμαρά όταν τον ρωτήσαμε τι λέει ο πρωθυπουργός για την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Αντώνης Σαμαράς όλες αυτές τις ημέρες θα είναι είτε σε περιοδείες , είτε θα παραχωρεί συνεντεύξεις (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες αλλά και διαδίκτυο) και θα δίνει το κεντρικό «σύνθημα» της ημέρας για τα στελέχη της ΝΔ.

Η στρατηγική αυτή επιλέχθηκε και αποφασίστηκε και σε κλειστή σύσκεψη των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, παρουσία και του ίδιου στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Η τακτική Σαμαρά είναι να δίνει κάθε ημέρα τον τόνο της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ σε δύο επίπεδα. Το πρώτο έχει να κάνει με την γενικότερη πολιτική δηλαδή με την περιπέτεια της χρεοκοπίας που φλερτάρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή ακόμη και με την διαφορετικότητα των απόψεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο θα είναι ένα επιλεγμένα εξειδικευμένο θέμα π.χ. φορολογία, αγροτική πολιτική, εξωτερική πολιτική, μισθοί και συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές κλπ. Τις φράσεις του πρωθυπουργού σε ομιλίες και συνεντεύξεις θα αναπαράγουν στον μέγιστο βαθμό τα γαλάζια στελέχη στην αντιπαράθεσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα με αυτήν την τακτική τα στελέχη της ΝΔ καλούνται να «επιμορφωθούν» και μέσω ενός «άτυπου» φροντιστηρίου για να αναδείξουν τις πολιτικές του κόμματος που θα εφαρμοστούν εάν η ΝΔ είναι εκ νέου κυβέρνηση .Από τη λεωφόρο Συγγρού κατόπιν εντολής του Αντώνη Σαμαρά έχει ζητηθεί από κορυφαίους υπουργούς να παράσχουν πλήρη ενημέρωση στους γαλάζιους υποψηφίους σε όλους τους τομείς που ήταν υπεύθυνοι όσο κατείχαν υπουργικούς θώκους.

Την ίδια ώρα, από την λεωφόρο Συγγρού δηλώνουν ότι τα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια είναι ήδη έτοιμα και γίνονται μόνο «επιλεκτικές», όπως μας μετέφεραν, διορθώσεις. Τα ψηφοδέλτια θα παρουσιάζονται σταδιακά και τελευταίο, όπως άλλωστε γίνεται πάντα, θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο επικρατείας.