ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταμάτης: «Αναμέτρηση δύο επιλογών ζωής για ολόκληρο το έθνος»

Δημοσίευση 5 Ιανουαρίου 2015, 22:35 / Ανανεώθηκε 5 Ιανουαρίου 2015, 22:35
Σταμάτης: «Αναμέτρηση δύο επιλογών ζωής για ολόκληρο το έθνος»
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ερχόμενες εκλογές δεν είναι «μία αναμέτρηση κομμάτων αλλά δύο επιλογές ζωής για ολόκληρο το έθνος» επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ερχόμενες εκλογές δεν είναι «μία αναμέτρηση κομμάτων αλλά δύο επιλογές ζωής για ολόκληρο το έθνος» επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.

Μετά τη συνάντηση του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατηγορία του κόσμου που πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις «θα είναι ο νικητής των εκλογών γιατί είναι οι περισσότεροι και είναι και οι πιο λογικοί».

«Η αναμέτρηση που έρχεται δεν είναι αναμέτρηση κομμάτων είναι αναμέτρηση δύο κόσμων» είπε και προσέθεσε:

«Ένας κόσμος που οραματίζεται την πορεία του με ασφάλεια μέσα στην Ευρώπη που θέλει ανάπτυξη που θέλει μεταρρυθμίσεις και οι πολίτες της ευημερούν, όχι με δανεικά που κάποια στιγμή χρειάζεται να τα ξεπληρώσει, αλλά με τον τίμιο αγώνα και την προσπάθεια τους. Οι Έλληνες είναι ένας λαός φιλόπονος, φιλότιμος, εργατικός και αποδοτικός. Δε χρειάζεται να δανειζόμαστε για να περνάμε καλά πρόσκαιρα. Ο άλλος κόσμος είναι που πιστεύει, ότι εμείς είμαστε κάτι ξεχωριστό στον πλανήτη και πώς μπορούμε να βαράμε τα νταούλια και οι άλλοι να χορεύουν. Ότι πιο επικίνδυνο μπορεί υπάρχει σα νοοτροπία χώρας, κυβέρνησης και λαού. Ένας κόσμος που πιστεύει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Σε αυτό το χθες δηλαδή, που μας οδήγησε στο δραματικό σήμερα. Αυτοί οι δύο κόσμοι στην πραγματικότητα θα αντιπαλέψουν για αυτό σας είπα δεν είναι μια αναμέτρηση κομμάτων είναι μια αναμέτρηση δύο επιλογών ζωής για ολόκληρο το έθνος».

«Όσοι πιστεύουν στην προοπτική της χώρας μας στην Ευρώπη, όσοι οραματίζονται το μέλλον των ιδίων και των παιδιών τους σε αυτή τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνονται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να γίνουμε επιτέλους μια φυσιολογική χώρα, πρέπει να συνδυάσουν τη δράση τους, τον αγώνα και την προσπάθεια τους, ώστε να έχουμε -όπως είπε - το επιθυμητό αποτέλεσμα» συνέχισε και τόνισε:

«Η πεποίθηση μου είναι ότι αυτή η κατηγορία, αυτός ο κόσμος θα είναι ο νικητής των εκλογών γιατί είναι οι περισσότεροι και είναι οι πιο λογικοί».

Ο κ. Σταμάτης σημείωσε ότι πριν από δυόμιση χρόνια η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβε μια «τιτάνια, γιγαντιαία προσπάθεια να κρατήσει όρθια τη χώρα, κάτω από πρωτοφανείς δυσμενείς συνθήκες και την ώρα που δεν το πίστευε κανένας» και τα κατάφερε. 

Υπογράμμισε ότι η «χώρα οδηγείται σε εκλογές, ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια με ευθύνη της αντιπολίτευσης, της μειοψηφίας μάλιστα της Βουλής».