ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Η δική μου Ελλάδα θέλει το ευρώ

Δημοσίευση 7 Ιανουαρίου 2015, 12:33 / Ανανεώθηκε 7 Ιανουαρίου 2015, 12:33
Αλέξης Τσίπρας: Η δική μου Ελλάδα θέλει το ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp
Με τον τίτλο «Η δική μου Ελλάδα δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη» ο Αλέξης Τσίπρας αρθρογραφεί στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra. 
 
 
Με τον τίτλο «Η δική μου Ελλάδα δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη» ο Αλέξης Τσίπρας αρθρογραφεί στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra΄. 
 
«Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική στροφή: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί, πλέον, απλή ελπίδα για τον ελληνικό λαό. Ενσαρκώνει την προσδοκία μιας αλλαγής πορείας πλεύσης για ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία δεν πρόκειται να βγει από την κρίση, χωρίς μια βαθιά αναθεώρηση των πολιτικών επιλογών της. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει νέα ώθηση στις δυνάμεις, οι οποίες μάχονται για την αλλαγή. Διότι, αφού η Ελλάδα κατέληξε σε αδιέξοδο, η σημερινή Ευρώπη πρόκειται να έχει το ίδιο τέλος» γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Ο κ. Τσιπρας επισημαίνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται πλέον ένας κίνδυνος, όπως το 2012, αλλά μια πρόκληση με στόχο την αλλαγή».
 
«Όμως, μια μικρή μειοψηφία των χωρών μελών, συνδεδεμένων με τη συντηρητική ηγεσία της γερμανικής κυβέρνησης και ορισμένες από τις λαϊκιστικές φωνές του Τύπου, εξακολουθούν να κυκλοφορούν παλιές φήμες για Grexit (έξοδος Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ). Ακριβώς όπως ο Αντώνης Σαμαράς στην Ελλάδα, τα στοιχεία αυτά δεν πείθουν κανέναν. Μετά από το βίωμα της κυβέρνησής του, οι Έλληνες διακρίνουν τα ψέματα από την αλήθεια», γράφει ο κ. Τσίπρας.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του αναλύει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, «ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων ανεργίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη». 
 
Όπως τονίζει υπάρχουν ριζικές μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, για να μην πάει πίσω στο 2009 η χώρα , αλλά για να αλλάξει ό,τι έχει φέρει τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, όχι μόνο την οικονομική, αλλά και την ηθική. 
 
Μιλάει συγκεκριμένα για «ευνοιοκρατία (ένα κράτος εχθρικό προς τους πολίτες), τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή, μαύρες επιχειρήσεις, το λαθρεμπόριο» που είναι όπως σημειώνει μόνο μερικές πτυχές ενός συστήματος εξουσίας που κυβέρνησε τη χώρα για πολλά χρόνια, οδηγώντας σε απόγνωση. 
 
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την κατάρρευση, αλλά τη σωτηρία του ευρώ
 
Αναφέρεται στο θέμα του χρέους υποστηρίζοντας πως δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα. «Και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει το έργο της εξεύρεσης βιώσιμης λύσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος της ονομαστικής αξίας του χρέους, και στη συνέχεια να εισαχθεί ένα μορατόριουμ για το σχέδιο αποπληρωμής και την αύξηση ρήτρας που καλύπτει το υπόλοιπο του χρέους. Ζητούμε συνθήκες που δεν βυθίζουν τη χώρα σε ύφεση και δεν ωθούν τους ανθρώπους στη μιζέρια και την απόγνωση».
 
Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, σημειώνει: «Ο Σαμαράς δεν έχει τίποτα να προσφέρει, εκτός από την υποδούλωση στις διδαχές μιας επιζήμιας και αποτυχημένης λιτότητας, οι οποίες επέβαλαν στην Ελλάδα νέες φορολογικές αυξήσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων, που προστίθενται σε έξι χρόνια θυσιών».