ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος το κρατούσε μανιάτικο για Σαχινίδη και Μωραΐτη

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2015, 16:09 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2015, 16:09
Ο Βενιζέλος το κρατούσε μανιάτικο για Σαχινίδη και Μωραΐτη
Intime News Photo Agency
Facebook Twitter Whatsapp

Το κρατούσε μανιάτικο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στους Φίλιππο Σαχινίδη και Θάνο Μωραίτη που αποχώρησαν από την Χαριλάου Τρικούπη και συντάχθηκαν με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Το κρατούσε μανιάτικο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος στους Φίλιππο Σαχινίδη και Θάνο Μωραίτη που αποχώρησαν από την Χαριλάου Τρικούπη και συντάχθηκαν με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

Τις τελευταίες ημέρες σκεφτόταν διαρκώς τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να πάρει έστω και προσωρινά την ρεβάνς για την αποχώρησή τους. 

Και την Παρασκευή κατέληξε στην απόφαση να μην επιλέξει ως δεύτερη περιφέρεια το Ηράκλειο, όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά να κατέβει είτε στην Λάρισα όπου είναι υποψήφιος ο Σαχινίδης, είτε στην Αιτωλοακαρνανία την μέχρι πρότινος εκλογική περιφέρεια του Θάνου Μωραίτη, που τώρα πια επιστρατεύθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου στην Β' Αθήνας.

Τελικώς επέλεξε την Λάρισα, την περιφέρεια όπου χτες μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Κι αυτό διότι όπως σχολίαζαν συνεργάτες του, η ομιλία του στο δημοτικό θέατρο της Λάρισας στο δημοτικό θέατρο της πόλης ήταν εντυπωσιακά μεγάλη, (σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα του ΠΑΣΟΚ πάντα).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να ενταχθεί στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο στενός του συνεργάτης Παναγιώτης Ρήγας και στην τρίτη μη εκλόγιμη θέση ο Νίκος Μπίστης εκπροσωπώντας την διεύρυνση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Για την Α' Θεσσαλονίκης εξασφάλισε την κάθοδο του προσωπικού του φίλου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιάννη Γούναρη, καθώς και του Νίκου Ξηλούρη πρώτου εξάδελφου του εκλιπόντος μουσικού και τραγουδιστή.

Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν μεγάλες εκπλήξεις, άλλωστε ήταν το πρώτο κόμμα που έδωσε σταδιακά τις εκλογικές του λίστες στην δημοσιότητα.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης διασαφήνισε την Παρασκευή ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Β' Αθηνών. Ειδικώς γι' αυτές τις εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Όπως έγινε σαφές από κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη το ΠΑΣΟΚ θα δώσει την μάχη για την τρίτη θέση στοχεύοντας τις 11 τριεδρικές της χώρας όπου ουσιαστικά θα αντιπαρατεθεί όπως υποστηρίζει με την Χρυσή Αυγή. «Θα επιτρέψουμε την εκλογή φασίστα στην περιοχή μας»; Η απάντηση είναι ότι αυτό αποτρέπεται μόνο με την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη σχολιάζουν παράγοντες του κόμματος.