ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κινδυνολογία ηττάται, η διαπραγμάτευση αρχίζει

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2015, 14:52 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2015, 15:24
ΣΥΡΙΖΑ: Η κινδυνολογία ηττάται, η διαπραγμάτευση αρχίζει
Facebook Twitter Whatsapp

 Στα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό αλλά και τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ που επισημαίνει πως «η κινδυνολογία ηττάται».

 Στα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό αλλά και τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ που επισημαίνει πως «η κινδυνολογία ηττάται».

Όπως αναφέρεται σε non paper της Κουμουνδούρου, «κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν με τον πιο σαφή τρόπο ότι δεν υφίσταται καν θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Αναφορά γίνεται στη Γερμανία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει πως «προέκυψε μίνι εμφύλιος και πλειάδα κυβερνητικών αξιωματούχων (μεταξύ των οποίων η ίδια η Μέρκελ), διεμήνυσαν κατηγορηματικά ότι η χώρα τους θέλει ενωμένη την Ευρωζώνη με την Ελλάδα μέλος της».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Κουμουνδρούρου, η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομικών αναλύσεων επισημαίνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

«Μέσα διεθνούς ακτινοβολίας , όπως το Reuters, η Die Zeit, η Die Welt και το Spiegel αναφέρθηκαν, μάλιστα, σε διαρροές γερμανών πολιτικών παραγόντων και αξιωματούχων της Κομισιόν που διαβλέπουν διάθεση συμβιβασμού γερμανών και ευρωπαίων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει μετά τις εκλογές» εκτιμά η Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, το nonpaper επικαλείται και τις δημοσκοπήσεις, όπου καταγράφεται ότι ο «ελληνικός λαός υποστηρίζει την ουσία του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για σταμάτημα της λιτότητας και διαπραγμάτευση με τους εταίρους για μείωση του χρέους».

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO καταγράφεται ότι το 53,7% του ελληνικού λαού θέλει από την επόμενη κυβέρνηση να κάνει εκ νέου διαπραγμάτευση και νέα συμφωνία και μόλις το 12,6% επιθυμεί συνέχιση της σημερινής πολιτικής.

Επίσης, το 52,6% πιστεύει στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση έρθει σε σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους, οι εταίροι μας θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου επικαλείται και την δημοσκόπηση της Public Issue στη σημερινή «Αυγή», σύμφωνα με την οποία «το 73% θέλουν να γίνει διαπραγμάτευση με τους δανειστές για να πληρωθεί μικρότερο μέρος του χρέους και το 67% απαντά ότι είναι κατά του μνημονίου. Αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν πως η επιλογή του κ. Σαμαρά να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή με τον φόβο δεν θα γίνει ποτέ ηγεμονική. Αντιθέτως, δείχνουν ότι ο πυρήνας του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλειοψηφικός».

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «εμφανές ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες κατανοούν την ανάγκη να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία. Για να έχει ο τόπος μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα αντιμετωπίσει τις παθογένειες που κατατρέχουν τη χώρα επί δεκαετίες».