ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανταλένα Παπαδοπούλου: Απελπισία για τη νέα γενιά (Βίντεο)

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2015, 19:48 / Ανανεώθηκε 12 Ιανουαρίου 2015, 19:48
Facebook Twitter Whatsapp

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά μίλησε η υποψήφια Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Νομό Ημαθίας, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά μίλησε η υποψήφια Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Νομό Ημαθίας, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Μιλώντας την Κυριακή στον Alpha ανέφερε μεταξύ άλλων σε ερώτηση για τις αγωνίες των νέων παιδιών τα οποία πρέπει να σκεφθούν οι πολίτες όταν θα πάνε στη κάλπη:

«Βεβαίως να τα σκεφθούν τα παιδιά στα οποία επένδυσαν, γιατί αφιέρωσαν κόπο, χρήματα για να τα σπουδάσουν και αυτή τη στιγμή τα βλέπουν να εγκαταλείπουν τη χώρα, να πηγαίνουν  στο εξωτερικό διότι είναι αδύνατον να βρει δουλειά κανείς στην Ελλάδα, είτε σε αυτό που σπούδασε είτε σε οτιδήποτε άλλο. Αλλά και δουλειά να βρουν, αυτό που εισπράττουν είναι ένα χαμηλό μισθό 400-500 ευρώ, που βέβαια δεν ζει άνθρωπος, ούτε οικογένεια μπορεί να κάνει. Βλέπουμε ότι υπάρχει και υπογεννητικότητα και θα ανέβει ακόμα παραπάνω εάν συνεχιστεί η συγκεκριμένη πολιτική. Ο νέος άνθρωπος δεν μπορεί να χαρεί τίποτα γιατί δεν μπορεί να βγει από τη πόρτα του σπιτιού του με την κατάσταση την οικονομική που υπάρχει. Βάφτισε ο κ. Σαμαράς την απασχόληση εργασία, και είπε τόσες χιλιάδες θέσεις εργασίες. Ουσιαστικά τρέχουν τα παιδιά να βρουν voucher που τα πληρώνονται στο τέλος του εξαμήνου ή πόσο καιρό κρατάνε, και αυτά κομμένα γιατί το κράτος παίρνει χρήματα κι από εκεί. Η κατάσταση είναι πραγματικά απελπισία για τη νέα γενιά, στην πιο παραγωγική της ηλικία. Οι νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να αναδείξουν τις δυνατότητές τους και εν πάσει περιπτώσει να βοηθήσουν και αυτό το κράτος να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Οι συνταξιούχοι από την άλλη από πού θα πάρουν τις συντάξεις τους που πλήρωσαν τόσα χρόνια όταν η παραγωγική ηλικία δεν μπορεί να εργασθεί και να βγάλει ένα αξιοπρεπές ποσό και για τη δική τους διαβίωση και για τους συνταξιούχους;».