ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Εμάς κανείς δεν μας έχει ούτε στο χέρι ούτε στη λίστα του

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2015, 14:29 / Ανανεώθηκε 19 Ιανουαρίου 2015, 14:29
Κωνσταντοπούλου: Εμάς κανείς δεν μας έχει ούτε στο χέρι ούτε στη λίστα του
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει την ελπίδα του λαού μας για αξιοπρέπεια, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, διαφάνεια, δικαιοσύνη». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει την ελπίδα του λαού μας για αξιοπρέπεια, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, διαφάνεια, δικαιοσύνη» δήλωσε σε συνέντευξή της στα Επίκαιρα η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΖΡΙΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως εξηγεί, «Αυτές οι αξίες εμπνέουν και κινητοποιούν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, που αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ένα κόμμα της Αριστεράς, είναι ο σύμμαχός του στη διεκδίκηση μιας αξιοβίωτης ζωής και μιας ελεύθερης πατρίδας. Και αυτοδυναμία θα μας δώσει ο λαός και πλατύτερες συμμαχίες θα συγκροτηθούν, με εκείνους που αντιλαμβάνονται πόσο ιστορική είναι η στιγμή και πόσο μεγάλη η ευθύνη απέναντι στις ζώσες και τις επόμενες γενιές. Η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα σχηματισθεί θα είναι Κυβέρνηση του λαού και της πατρίδας μας».

Και εγγύηση γι’ αυτό αποτελούν οι άνθρωποι που, μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενοι όχι μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κοινωνία και τα κινήματα, δίνουν συλλογικά τη μάχη της ανατροπής. Στη μάχη αυτή θα συμμαχήσουμε και με όποιον είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί για το τέλος των μνημονίων, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την θεμελίωση της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου.

Σχετικά με το γιατί να εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «εμείς είμαστε εκείνοι που ενημερώσαμε τον Ελληνικό λαό για σκάνδαλα που αγνοούσε, αφού του τα απέκρυπταν κυβερνητικά κόμματα και καθεστωτικά ΜΜΕ: εκδώσαμε μάλιστα ειδικό εγχειρίδιο, τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής», με πλήθος τέτοιων υποθέσεων μετατροπής του Κοινοβουλίου σε πλυντήριο σκανδάλων και σε νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών. Γιατί εμείς καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε όλες τις χαριστικές ρυθμίσεις για υπαιτίους τέτοιων υποθέσεων.

Γιατί επίσης καταθέσαμε εγκαίρως συγκεκριμένες προτάσεις διερεύνησης (Μνημόνιο, ΕΡΤ, Υποβρύχια, Λίστα Λαγκάρντ), που τα Κυβερνητικά Κόμματα καταψήφισαν, με εξαίρεση την περίπτωση Παπακωνσταντίνου, που τον «θυσίασαν» μόνον όταν δεν είχαν άλλη επιλογή. Γιατί εμάς δεν μας έχει ούτε στην τσέπη του, ούτε στο χέρι του ούτε στη λίστα του κανείς. Δεν συνθηκολογήσαμε με τη διαπλοκή, συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε με τα συμφέροντα που στραγγαλίζουν τον τόπο. Και γιατί μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι τιμούμε την εμπιστοσύνη του λαού μας και μένουμε συνεπείς στις θέσεις και στις δεσμεύσεις μας, όσους και όποιους κι αν ενοχλούν».