ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Είμαστε μπροστά σε κατάτμηση της Ευρώπης

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2015, 12:55 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2015, 12:55
Τσουκαλάς: Είμαστε μπροστά σε κατάτμηση της Ευρώπης
Facebook Twitter Whatsapp

«Είμαστε μπροστά σε κατάτμηση της Ευρώπης», τόνισε ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

«Είμαστε μπροστά σε κατάτμηση της Ευρώπης», τόνισε ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «τα τελευταία 20 χρόνια στην Ευρώπη άλλαξαν οι ισορροπίες δυνάμεων και το σύστημα εξουσίας, με αποτέλεσμα αυτό που συμβαίνει σήμερα να οδηγεί σε μεγαλύτερη σχάση τα κράτη του Βορρά και του Νότου, κάτι που ήταν αδιανόητο πριν από 20-30 χρόνια».

«Είμαστε μπροστά σε μια κατάτμηση της Ευρώπης, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο, όταν τα συμφέροντα έρχονται σε σύγκρουση», υπογράμμισε.

Ακόμη, ο κ. Τσουκαλάς επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο την Ευρώπη, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής. 

«Αν δεν γίνει αυτό, προβλέπω χείριστες εξελίξεις ευρύτερα στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «οι νέες ναζιστικές και φασιστικές δυνάμεις στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο σηματοδοτούν το τέλος του ευρωπαϊκού πειράματος». 

«Αν δεν καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι πρέπει να συνεργήσουν, η Ευρώπη κινδυνεύει να εκραγεί», συμπλήρωσε ο κ. Τσουκαλάς.

Για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι θα είναι «προπομπός του νέου ευρωπαϊκού προβληματισμού», ενώ σημείωσε πως όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ευρώπη οδηγούν σε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων. 

Σε ερώτηση για το αν η χώρα έχει χρόνο, ο κ. Τσουκαλάς απάντησε: «Πάντα υπάρχει χρόνος, γιατί υπάρχει η αβεβαιότητα της ιστορίας που σου επιτρέπει να χειρίζεσαι τον χρόνο σου κατά βούληση, στο πλαίσιο της κοινωνικής πραγματικότητας».