ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ρεαλιστική η ανάδειξη του ΚΚΕ στην τρίτη θέση

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2015, 23:04 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2015, 23:04
Κουτσούμπας: Ρεαλιστική η ανάδειξη του ΚΚΕ στην τρίτη θέση
Facebook Twitter Whatsapp

Αισιόδοξος για την τρίτη θέση στις προσεχείς εκλογές εμφανίστηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αισιόδοξος για την τρίτη θέση στις προσεχείς εκλογές εμφανίστηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν δεν μπορείς να ασκήσεις αντιπολίτευση, ούτε ανάσες δεν μπορείς να δώσεις στον λαό» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι «ακόμα και ένας πραγματικά φιλολαϊκός νόμος να έλθει στην Βουλή, το ΚΚΕ θα τον ψηφίσει» και τονίζοντας την αναγκαιότητα «ο λαός να είναι σε ετοιμότητα, να διεκδικήσει».

Εκτίμησε ως ρεαλιστική την ανάδειξη του ΚΚΕ στην τρίτη θέση, ενώ στην ερώτηση γιατί σε συνθήκες κρίσης το κόμμα δεν συγκεντρώνει μεγαλύτερα ποσοστά, είπε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα σε συνθήκες έντονης πόλωσης και με τον λαό στην μέγγενη των τρομοκρατικών διλημμάτων που καλλιεργεί κυρίως η ΝΔ και των αυταπατών που «δένουν με τα διλήμματα» και τις οποίες σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρύβει την πραγματικότητα και τους σχεδιασμούς του και πως έχει ενταχθεί στο παιχνίδι, και τόνισε ότι αυτά λέει το ΚΚΕ πως πρέπει ο λαός να σκεφθεί τώρα.

Ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητά στήριξη ή ανοχή από το ΚΚΕ, παρότι το δεύτερο έχει ξεκαθαρίσει την στάση του, είπε ότι η Κουμουνδούρου αποζητά άλλοθι στο ΚΚΕ και εκτίμησε ότι μετεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσει τον λαό, θα επιδιώξει νέα συμφωνία η οποία μπορεί να είναι και με χειρότερους όρους, «δηλαδή όλα τα παλιά μέτρα και να προστεθούν και νέα».

Σε ότι αφορά αν το ΚΚΕ «έχει το μονοπώλιο της αριστεράς», είπε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεχάσει τους παλιούς «γεωγραφικούς» διαχωρισμούς και να εξετάσει τα προγράμματα των κομμάτων, ώστε να διαπιστώσει ποιος είναι με τον λαό και ποιος με τους λίγους, την πλουτοκρατία, τους μονοπωλιακούς ομίλους, την αστική τάξη.

Χαρακτήρισε «γυρολόγους της πολιτικής» τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη και του Γ. Παπανδρέου που έχουν συγκεντρωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας, ότι δεν είναι «πουλημένοι», ότι είναι θεμιτό να αλλάζει απόψεις ο καθένας και τονίζοντας ότι εκείνο που έχει σημασία να δει κανείς είναι το «αν αλλάζει ο πολιτικός φορέας που συγκεντρώνει αυτόν τον κόσμο».

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης με δικό της νόμισμα, αν θέλει την Ελλάδα «Βενεζουέλα», είπε κατ αρχήν ότι την χώρα της Λατινικής Αμερικής «άλλοι την έχουν πρότυπο, όχι εμείς» επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί σχετικά.