ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όλα όσα ζητά η Ευρώπη είναι προετοιμασμένα από την κυβέρνηση της ΝΔ»

Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2015, 22:28 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2015, 22:28
«Όλα όσα ζητά η Ευρώπη είναι προετοιμασμένα από την κυβέρνηση της ΝΔ»
Facebook Twitter Whatsapp

«Όλα όσα ζητά η Ευρώπη είναι προετοιμασμένα από την κυβέρνηση της ΝΔ»  δηλώνει στο Newpost κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

«Όλα όσα ζητά η Ευρώπη είναι προετοιμασμένα από την κυβέρνηση της ΝΔ»  δηλώνει στο Newpost κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε ως υπουργός στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Δεν είναι δυνατόν όλη αυτή η δουλειά να προσφερθεί αμαχητί στο ΣΥΡΙΖΑ» συνέχιζε ο πρώην υπουργός.

Την επιχειρηματολογία των στελεχών της ΝΔ αλλά και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό η ανακοίνωση του κ Ντράγκι για την επαναγορά τραπεζικών ομολόγων.

Η χώρα μας είναι εντός του σχεδίου της ΕΚΤ με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει σε οικονομικό πρόγραμμα .Αυτό σημαίνει ότι όποια κυβέρνηση σχηματιστεί την Δευτέρα θα πρέπει να ολοκληρώσει  την συμφωνία με την τρόικα –ή έστω ένα μέρος αυτή- και να εκταμιευτούν τα χρήματα που είναι προγραμματισμένα.

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι έστω και την  τελευταία στιγμή οι πολίτες θα καταλάβουν ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν ο κορμός της κυβέρνησης μετά τις εκλογές είναι η ΝΔ .Γιατί όπως θα υποστηρίξουν έως την τελευταία στιγμή οι υποψήφιοι της ΝΔ η κυβέρνηση έχει κάνει όλη την «δουλειά» έχει προχωρήσει την διαπραγμάτευση σε όλα τα επίπεδα και τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα.

Η ανάπτυξη έρχεται μετά την απόφαση Ντράγκι και η ρευστότητα θα οδηγήσει στον εύκολο δανεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.