ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου 2015, 06:27 / Ανανεώθηκε 25 Ιανουαρίου 2015, 08:38
Πού θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Facebook Twitter Whatsapp

Η μεγάλη ημέρα των βουλευτικών εκλογών έφτασε...

Γράφει ο Παναγιώτης Βελισσάρης-Λυμπερίδης

Η μεγάλη ημέρα των βουλευτικών εκλογών έφτασε...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είτε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, είτε στην Αθήνα και κάποιοι μέσα από τη... φυλακή. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα ψηφίσει – όπως το συνηθίζει άλλωστε- στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα, και συγκεκριμένα στο 308ο εκλογικό τμήμα στο νηπιαγωγείο της νήσου στις 12:30 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει στον τόπο διαμονής του, στην Κυψέλη και συγκεκριμένα στο 661ο εκλογικό τμήμα, όπου στεγάζονται το 27ο και 30ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, στις 10:30 το πρωί.

Εκτός Αθήνας θα βρεθεί ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος θα ψηφίσει στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων στις 9:00 το πρωί και έπειτα θα επιστρέψει στον Πειραιά, για να βρίσκεται στις δύο εκλογικές περιφέρειες του λιμανιού.

Στην πατρίδα του, στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους θα ψηφίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην επαρχεία επέλεξε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και συγκεκριμένα στη Νίσυρο. Ο κ.Καμμένος θα ψηφίσει στις 9:30 το πρωί στο 138ο εκλογικό τμήμα στην παλαιά κοινότητα Νικίων.

Στο σχολικό συγκρότημα «Νίκος Μπελογιάννης» στην Καλλιθέα θα ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα προσέλθει στην κάλπη στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Πολύ νωρίτερα, στις 7 το πρωί, η επικεφαλής της Κ.Ο του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα ψηφίσει στο 787ο εκλογικό τμήμα, στην οδό Μομφεράτου στου Γκύζη.

Στις 9:45 το πρωί θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι επικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά» Φώτης Κουβέλης  και Νίκος Χρυσόγελος.

Οι κ.κ. Κουβέλης και Χρυσόγελος θα ψηφίσουν στο 5ο Λύκειο Περιστερίου.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά στην ιστορία των βουλευτικών εκλογών, αρχηγός κόμματος και συγκεκριμένα της Χρυσής Αυγής, θα ψηφίσει μέσα από τη φυλακή, όπως επίσης και οι υπόλοιποι βουλευτές που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι. Έτσι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.