ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Απατηλή ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι φιλολαϊκός

Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου 2015, 23:10 / Ανανεώθηκε 25 Ιανουαρίου 2015, 23:39
Κουτσούμπας: Απατηλή ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι φιλολαϊκός
Facebook Twitter Whatsapp

Δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας χαιρέτισε τους ψηφοφόρους που ψήφισαν για πρώτη φορά ΚΚΕ «εκτιμώντας τη σταθερότητα, τη συνέπεια, την ανιδιοτέλεια» και πρόσθεσε ότι «το συνολικό αποτέλεσμα εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια και οργή του λαού για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τον βύθισαν στη φτώχεια και την ανεργία. Εκφράζει και την απατηλή ελπίδα οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική». 

Το ΚΚΕ, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου, των υποχωρήσεων, των δεσμεύσεων στο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με ό,τι αρνητικο συνεπάγεται αυτό για το λαό.

Μάλιστα χαρακτήρισε πολύ αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι «ένα ναζιστικό κόμμα, με δολοφονική δράση, φτιαγμένο από το σύστημα, διατηρεί σημαντικά εκλογικά ποσοστά. Πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η γραμμή της αντεπίθεσης, της ρήξης, σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες, τις πρωτοβουλίες του, με τις προτάσεις μας για ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων». 

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι θα δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας για ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, την οικοδόμηςη της Λαίκής Συμμαχίας. Μέσα και έξω από τη Βουλή, με τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός, θα δώσουμε μάχες για να αποκαλύπτουμε όσα αντιλαϊκά εξυφαίνονται. Καλή δύναμη σε όλους και όλες. Προχωράμε μπροστά δυναμικά».

Δείτε εδώ ζωντανά τις εξελίξεις των εκλογών