ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Κάμερον

Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου 2015, 11:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιανουαρίου 2015, 11:08
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Κάμερον
Facebook Twitter Whatsapp

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον είχε χθες ο νέος έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον είχε χθες ο νέος έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Κάμερον συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την εκλογή του και χαιρέτισε την πρόθεσή του να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Μάλιστα, δεδομένου ότι η Βρετανία αποδίδει μεγάλη σημασία στην ενίσχυση της φορολογικής διαφάνειας τόνισε την προθυμία της βρετανικής κυβέρνησης για στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

Σχετικά με την συνομιλία, εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού Πρωθυπουργού δήλωσε:  

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την επικοινωνία και αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησής του, ιδιαίτερα σε σχέση με την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Ελληνικής οικονομίας.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός χαιρέτισε την πρόθεση του Έλληνα ομολόγου του να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να ενισχύσει την φορολογική διαφάνεια, θέματα στα οποία η Βρετανία αποδίδει εξίσου μεγάλη σημασία και τόνισε την προθυμία της Βρετανικής Κυβέρνησης για στενή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση στους τομείς αυτούς.

Συζήτησαν επίσης θέματα εξωτερικής πολιτικής και αναγνώρισαν την ανάγκη να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ιδιαίτερα την απειλή των ξένων μαχητών.
Κλείνοντας τη συνομιλία τους οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτησή τους κατά την επόμενη συνάντησή τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον επόμενο μήνα.»