ΠΟΛΙΤΙΚΗ

WSJ: «Έλληνες αν θέλετε φίλο στην ευρωζώνη, αγοράστε ένα σκύλο»

Δημοσίευση 30 Ιανουαρίου 2015, 15:16 / Ανανεώθηκε 30 Ιανουαρίου 2015, 18:54
WSJ: «Έλληνες αν θέλετε φίλο στην ευρωζώνη, αγοράστε ένα σκύλο»
Facebook Twitter Whatsapp

Στην στρατηγκή της ευρωζώνης που πάντοτε θέλει να κερδίζει χρόνο εναντίον της Ελλάδας αναφέρεται άρθρο της Wall Street Journal.

Άρθρο του Holman Jenkins, ενός από τους βασικότερους αρθρογράφους της Wall Street Journal, έχει τίτλο: «Έλληνες, αν θέλετε έναν φίλο, αγοράστε σκύλο», ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται: «Η στρατηγική της Ευρώπης ήταν πάντα να κερδίζει χρόνο σε βάρος της Ελλάδας».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Jenkins στο άρθρο του: «Τι έκπληξη, δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σ' έναν λαό όπως φέρθηκε η ΕΕ στην Ελλάδα και να περιμένεις να μην επαναστατήσει. Η κυριαρχία των ψηφοφόρων ήταν πάντα η αχίλλειος πτέρνα στο ελιτίστικο σχέδιο της Ευρωζώνης. Γι' αυτό άλλωστε η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει σήμερα περίπου την τρίτη ελληνική κρίση, εξαιτίας της εκλογής ενός κόμματος κατά της λιτότητας στις κυριακάτικες εκλογές

Αλλά ένα πράγμα έχει αλλάξει: Έπειτα από πέντε χρόνια πίεσης στους Έλληνες, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί τώρα τους λένε: Άντε φτιάξτε μας τη μέρα, εγκαταλείψτε την ευρωζώνη... Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει, σε μεγάλο βαθμό, άμοιροι ευθυνών. Η οικονομία τους είναι γεμάτη διαφθορά και επικρατούν η ευνοιοκρατία και η γραφειοκρατία και πάνω απ’ όλα οι Έλληνες είπαν ψέματα στους πιστωτές τους για τα ελλείμματά τους».

Ο Jenkins που είναι από τους βασικούς αρθρογράφους της Wall Street Journal σημειώνει: «Αλλά η λύση που βρήκε η Ευρώπη ήταν να στριμώξει την Ελλάδα με εξοντωτικά μέτρα λιτότητας και να τηρήσει μια στάση που δεν είχε καθόλου να κάνει με κατανόηση. 

Έλληνες και Ευρωπαίοι μοιράζονται επίπεδα διαφθοράς στην οικονομία τους, μόνο που οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να υποδυθούν τους θεράποντες ιατρούς, κι έτσι κάποιοι εταίροι ήταν πιο "ίσοι μεταξύ ίσων" και κάποιοι βρέθηκαν εκτός του πυρήνα της ΕΕ. Αλήθεια, πού ακριβώς βρίσκονται, σε αυτές τις περιστάσεις, και ποια θα είναι οι τύχη των Πορτογάλων;».