ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς για τρόικα: Η ελληνική κυβέρνηση έκανε όσα είπε προεκλογικά (Βίντεο)

Δημοσίευση 30 Ιανουαρίου 2015, 20:34 / Ανανεώθηκε 30 Ιανουαρίου 2015, 22:59
Facebook Twitter Whatsapp

Για το σκηνικό ρήξης που διαμορφώνεται με την τρόικα τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Για το σκηνικό ρήξης που διαμορφώνεται με την τρόικα τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Mega. 

Όπως είπε: Διεξάγεται μια συζήτηση στην Ευρώπη και πλέον δεν μιλούν για τα deadline που έβαζαν στο τραπέζι πριν από τις εκλογές. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε άλλο από το να είναι συνεπής σε όσα έλεγε προεκλογικά. 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «παράταση του προγράμματος που αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός δεν θα  υπάρξει». Σημείωσε, ωστόσο, ότι «μπορούμε να συζητήσουμε με τους ευρωπαίους εταίρους και να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Βλέπουμε πολύ μεγάλα περιθώρια συζήτησης». 

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι οι εταίροι αντιμετωπίζουν με ενθουσιαμό τη νέα κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ποντάρει στην κλιμάκωση των πιέσεων από την πλευρά των ευρωπαίων. 

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν υφίσταται χρονική προθεσμία της 28ης Φεβορυαρίου και θα φανεί στην πράξη το επόμενο διάστημα. «Οι εταίροι μας είναι έτοιμοι να διαμορφώσουν απο κοινού ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο  που θα επιτρέψει σε όλους μας να πάμε παρακάτω. Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες των επαφών που έχουμε» τόνισε. 

Τέλος, σημείωσε ότι η ελληνική κυβένρηση «θα έχει μποστά της χρόνο, μέσα στον οποίο και θα μπορούμε να ασκούμε ως κυρίαρχη χώρα εθνική πολιτική». Επιπλέον,  κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενισχύσουν με τη στήριξή τους τη διαπραγμάτευση αυτή.