ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρεις μυστικές συνάξεις βουλευτών της ΝΔ όπου συζήτησαν όλες τις εξελίξεις

Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου 2015, 15:40 / Ανανεώθηκε 3 Φεβρουαρίου 2015, 15:40
Τρεις μυστικές συνάξεις βουλευτών της ΝΔ όπου συζήτησαν όλες τις εξελίξεις
Facebook Twitter Whatsapp

Ευρύτερες δυνάμεις απελευθερώνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά και γενικότερα στο κόμμα, ενώ αρχίζουν και συγκροτούνται νέες εσωκομματικές ομάδες με διαφορετικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος  

Ευρύτερες δυνάμεις απελευθερώνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά και γενικότερα στο κόμμα, ενώ αρχίζουν και συγκροτούνται νέες εσωκομματικές ομάδες με διαφορετικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες. 

Στο παρασκήνιο καταγράφονται κινήσεις και ήδη αναδεικνύονται οι ιδεολογικές και πολιτικές αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΚΟ, ενώ αρχίζουν και διαμορφώνονται εσωκομματικά στρατόπεδα με διαφορετικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις μυστικές συνάξεις βουλευτών της ΝΔ όπου συζήτησαν όλες τις εξελίξεις, αλλά όχι το θέμα διαδοχής στο κόμμα. Κυρίως έγινε συζήτηση για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να σηκώσει κεφάλι η ΝΔ, να επαναπροσδιορίσει την ιδεολογική της ταυτότητα και να ξαναπιάσει το νήμα με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους που έχασε. 

Στις δυο από τις τρεις συνάξεις, βρέθηκαν βουλευτές που έχουν ως κοινό σημείο, πέρα από την καλή προσωπική σχέση και φιλία τους, το ότι στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά πριν πέντε χρόνια στην εσωκομματική αναμέτρηση για τη διεκδίκηση της αρχηγίας. 

«Δεν έχουμε προσωπικές και ναρκιστικές τάσεις» λένε σε όσοι τους ρωτούν ποιος είναι το στόχος των συζητήσεων και διευκρινίζουν: «οφείλουμε να αποκωδικοποιήσουμε σωστά το εκλογικό αποτέλεσμα». 

Οι βουλευτές εμφανίζονται προβληματισμένοι από την εικόνα της Ν.Δ. και επιμένουν στην προάσπιση του κοινωνικού προσώπου της παράταξης όπως λένε. 

«Η προσπάθεια αυτή έχει θετικό πρόσημο» λέει ένας από τους συμμετέχοντες στην ομάδα και εξηγεί ότι είναι απαραίτητο η κοινωνία να καταλάβει ότι υπάρχουν βουλευτές έτοιμοι να θέσουν διάφορα θέματα που συζητεί η βάση. 

Πολλοί συμμετέχοντες μιλάνε με έμφαση για «καθαρά πολιτική κίνηση» και τονίζουν σε όλους τους τόνους, ότι δεν είναι γόνοι και κληρονόμοι, αλά αντίθετα έχουν ένσημα και είναι αυτοαναδεικνυόμενοι στις τοπικές τους κοινωνίες. 

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχει αρχίσει το παιχνίδι και στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ήδη, λαμβάνουν χώρα, ασκήσεις επί χάρτου». 

Σε αυτό το κλίμα, βουλευτές, κομματικά στελέχη και ψηφοφόροι, τηρούν στάση αναμονής για το πώς θα συνεχίσει να κινείται το επόμενο διάστημα η ηγεσία της Ν.Δ. και πολλοί εύχονται κυριολεκτικά να μην παγιωθεί στην κοινή γνώμη η αντίληψη ότι η ΝΔ θα μείνει καιρό στην αντιπολίτευση.