ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ερώτηση για τον περιορισμό της αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2015, 13:34 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2015, 13:34
Μητσοτάκης: Ερώτηση για τον περιορισμό της αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων
Facebook Twitter Whatsapp

Ερώτηση με την οποία ζητάει να ενημερωθεί για τον περιορισμό της αυτονομίας - ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ερώτηση με την οποία ζητάει να ενημερωθεί για τον περιορισμό της αυτονομίας - ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπως αυτή προκύπτει από τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην Υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών, κατέθεσε  προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και τον πρώτο τη τάξει Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γνωρίζετε πως αυτό αποτελεί σοβαρότατη μονομερή, αντιμεταρρυθμιστική ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, καθώς η ανεξαρτησία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποτελεί μια εκ των βασικότερων μεταρρυθμίσεων, την οποία και ο ίδιος έχει αποδεχτεί μέσω του εγγράφου του Υπουργού Οικονομικών προς τους εταίρους», αναφέρι ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον,  ζητάει από τους δυο υπουργούς να του απαντήσουν αν θεωρούν «πως η πάταξη της φοροδιαφυγής και η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, θα είναι αποτελεσματικότερη εάν επανέλθουν οι φοροεισπρακτικοί - ελεγκτικοί μηχανισμοί υπό την εποπτεία της πολιτικής ηγεσίας».