ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την ψυχρολουσία Ντράγκι βγήκε στον... αέρα ο Δραγασάκης

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2015, 14:01 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2015, 14:01
Μετά την ψυχρολουσία Ντράγκι βγήκε στον... αέρα ο Δραγασάκης
Facebook Twitter Whatsapp

Προτιμά το μαρτύριο της σταγόνας από τον ξαφνικό θάνατο η κυβέρνηση. Τουλάχιστον για την ώρα και έως ότου πείσει τους εταίρους ότι  θα πρέπει να τιμήσουν την απόφαση για την συμφωνία όπως θα την τιμήσει και η ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης (Αντέννα).

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Προτιμά το μαρτύριο της σταγόνας από τον ξαφνικό θάνατο η κυβέρνηση. Τουλάχιστον για την ώρα και έως ότου πείσει τους εταίρους ότι θα πρέπει να τιμήσουν την απόφαση για την συμφωνία όπως θα την τιμήσει και η ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης (Αντέννα). 

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την βαρύτητα των χθεσινών αποφάσεων της ΕΚΤ όπως διατυπώθηκαν δια στόματος Ντράγκι και σχολίαζαν ότι «ήταν αναμενόμενες» χωρίς να δημιουργούν επιπρόσθετο πρόβλημα. Κυβερνητικοί κύκλοι επαναλάμβαναν δε με νόημα ότι η κυβέρνηση έχει θέσει κόκκινες γραμμές οι οποίες συμπυκνώνονται στο ότι δεν θα επιστρέψουν κλιμάκια της τρόικας στην Αθήνα, ούτε η κυβέρνηση θα επιστρέψει στην λογική των μνημονίων

Από την κυβέρνηση παραδέχονται ότι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από τους εταίρους να τρέξουν γρήγορα την νέα συμφωνία προκειμένου να υπάρξει ομαλότητα στην χρηματοδότηση της χώρας. Και τονίζουν ότι υπάρχει πολιτική βούληση γι’ αυτό, ωστόσο και η κυβέρνηση χρειάζεται τον χρόνο της για να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Άλλωστε μόλις λίγες ημέρες έχουν περάσει από την υπογραφή της συμφωνίας. Πάντως, πιστεύουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα εμφανιστεί την Δευτέρα στο Eurogroup με κοστολογημένες και εξειδικευμένες τις προτάσεις της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις. Στο Μαξίμου υπάρχει αισιοδοξία ότι οι προτάσεις θα γίνουν αποδεκτές και ότι θα δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα στους ευρωπαϊκούς κόλπους που θα επηρεάσει και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διέψευσε κατηγορηματικά την φημολογία περί δυσαρέσκειας τόσο του ιδίου όσο και του Μεγάρου Μαξίμου προς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα είπε με απόλυτο τρόπο και προσπάθησε να στείλει καθησυχαστικά μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας για τις εξελίξεις περί την οικονομία. 

Η χθεσινή του εμφάνιση δεν ήταν τυχαία. Ως ο ψύχραιμος συντονιστής του οικονομικού κύκλου ο Δραγασάκης πείθει με την αμεσότητα των απαντήσεών του κάτι που κρίθηκε αναγκαίο από το Μαξίμου να γίνει και χθες για να αποκατασταθεί το κλίμα ισορροπίας στην χώρα μετά και την ψυχρολουσία που μας επιφύλασσε ο Μάριο Ντράγκι.