ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με... 40άδα βουλευτών και Τσίπρα απέναντι στην κριτική ο Σαμαράς

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2015, 07:57 / Ανανεώθηκε 16 Μαρτίου 2015, 07:57
Με... 40άδα βουλευτών και Τσίπρα απέναντι στην κριτική ο Σαμαράς
Facebook Twitter Whatsapp

Πράξη τη δέσμευσή του για μεγαλύτερη συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων στη Νέα Δημοκρατία κάνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Πράξη τη δέσμευσή του για μεγαλύτερη συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων στη Νέα Δημοκρατία κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και συγκαλεί για την Τετάρτη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου να εκλεγούν οι τομεάρχες και συντονιστές της Κ.Ο. αλλά και οι τέσσερις βουλευτές του κόμματος που θα συμμετέχουν στο άτυπο 15μελές πολιτικό συμβούλιο. 

Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να... στρατευθούν σε κομματικές και κοινοβουλευτικές θέσεις οι περισσότεροι από τους 76 βουλευτές της Ν.Δ., στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα ότι η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια αντιπολίτευσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και, συνεπώς, όσοι απεργάζονται σενάρια ανατροπής αποτελούν μικρή μειοψηφία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα από τις διαδικασίες της Τετάρτης, για την εκλογή των 6 συντονιστών, των 21 τομεαρχών και των 4 βουλευτών που θα μετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο, σε συνδυασμό με τα στελέχη που έχουν ήδη αναλάβει θέσεις ευθύνης (Γ. Πλακιωτάκης, Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Γ. Βρούτσης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης) ή θα τοποθετηθούν στο κόμμα, περίπου 40 βουλευτές της Ν.Δ. θα έχουν ενεργό ρόλο στα κομματικά δρώμενα υπό τον Αντώνη Σαμαρά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, τα σενάρια που διακινήθηκαν περί τοποθέτησης των κ.κ. Κυρ. Μητσοτάκη και Μ. Βορίδη σε θέσεις αντιπροέδρων ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Ωστόσο, θεωρείται λίαν πιθανό ο κ. Βορίδης να είναι εκ των υποψηφίων για το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Γερ. Γιακουμάτου, Β. Κικίλια και της Όλγας Κεφαλογιάννη. Για τις θέσεις των τομεαρχών και συντονιστών έχουν ακουστεί οι Χρήστος Σταικούρας, Κώστας Σκρέκας, Λευτέρης Αυγενάκης, Σοφία Βούλτεψη, Νότης Μηταράκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Κώστας Τασούλας. 

Η ενεργοποίηση των βουλευτών του κόμματος, ωστόσο, είναι μόνον η αναγκαία αλλά μία πλευρά της προσπάθειας του κ. Σαμαρά να σβήσει τις εστίες αμφισβήτησης και να διεκδικήσει τη ρεβάνς από τον κ. Τσίπρα. Η άλλη πτυχή αφορά στην ένταση του αντιπολιτευτικού έργου που θα κλιμακωθεί το προσεχές διάστημα. Άλλωστε, όπως θεωρούν στη Συγγρού, οι χειρισμοί του κ. Τσίπρα συνιστούν το καλύτερο επιχείρημα υπέρ του τέως Πρωθυπουργού και εναντίον όσων, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, επιμένουν να ανακινούν θέματα διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.