ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης σε Σαμαρά: Δεν θα πάρουμε μαθήματα διαπραγμάτευσης

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2015, 14:50 / Ανανεώθηκε 23 Μαρτίου 2015, 14:50
Σακελλαρίδης σε Σαμαρά: Δεν θα πάρουμε μαθήματα διαπραγμάτευσης
Facebook Twitter Whatsapp

Στον Αντωνη Σαμαρά απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχετικά με την επιστολή Τσίπρα στους ευρωπαίους ηγέτες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στον Αντωνη Σαμαρά απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχετικά με την επιστολή Τσίπρα στους ευρωπαίους ηγέτες. 

«Ο κ. Σαμαράς είτε δεν αντιλαμβάνεται τι διαβάζει, είτε συνηθισμένος στον ρόλο του ικέτη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. .

«Στην επιστολή του προς τους ευρωπαίους ηγέτες, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν λέει τίποτε διαφορετικό από αυτό που η Κυβέρνηση λέει στον ελληνικό λαό. Ενημερώνει για τη δύσκολη κατάσταση, διατυπώνει το αυτονόητο για την καταβολή μισθών και συντάξεων και θέτει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τα τεχνικά κλιμάκια σε σχέση με την εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φλεβάρη. Όλα όσα δηλαδή λένε τα κυβερνητικά στελέχη εδώ και βδομάδες και όσα ειπώθηκαν στην επταμερή συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής το βράδυ της Πέμπτης! Και αυτό φαίνεται στον κ. Σαμαρά διγλωσσία!», αναφέρει στο σχόλιό του και συνεχίζει: «Η ελληνική Κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλίες σε κορυφαίο επίπεδο για να διασφαλίσει όχι μόνο τη ρευστότητα, αλλά να δώσει ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία. Και τα κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν για αυτά τα ζητήματα στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα και δόθηκαν λύσεις. Και όλα αυτά ενώ ο κ. Σαμαράς ως Πρωθυπουργός μας είχε συνηθίσει να αναμένει ματαίως να συναντηθεί με ηγέτες όταν απεύθυνε αιτήματα».

Ο κ. Σακελλαρίδης καταλήγει πως «επομένως μαθήματα διαπραγμάτευσης δεν θα πάρουμε. Ας κρίνουν οι πολίτες με βάση τους δύο ψηφισμένους νόμους -για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές- για το αν η Κυβέρνηση υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. Ας κρίνουν οι πολίτες, αν ο Αλέξης Τσίπρας «κλαίγεται» στους ευρωπαίους ηγέτες, με βάση την επιστολή. Και ας κρίνουν οι πολίτες τι έπραττε ο κ. Σαμαράς σε αντίστοιχες περιστάσεις».