ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Ένα grexit θα επηρεάσει την ευρωζώνη (Βίντεο)

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2015, 08:19 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2015, 10:51
Βαρουφάκης: Ένα grexit θα επηρεάσει την ευρωζώνη (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Για τη μετάδοση της κρίσης στην ευρωζώνη σε περίπτωση grexit μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ισπανικό δίκτυο. 

Για τη μετάδοση της κρίσης στην ευρωζώνη σε περίπτωση grexit μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ισπανικό δίκτυο. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε σε συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε από ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, είναι αναπόφευκτο ότι η κρίση θα μεταδοθεί.

«Όποιος παίζει με την ιδέα της αποκοπής τμημάτων της ευρωζώνης ελπίζοντας ότι η υπόλοιπη θα επιβιώσει παίζει με τη φωτιά», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής, που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από δέκα ημέρες και μεταδόθηκε χθες.

«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πλέον οχυρωθεί έναντι της Ελλάδας και ότι η ΕΚΤ έχει πλέον εργαλεία στη διάθεσή της για να ακρωτηριάσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη ευρωζώνη, εάν αυτό χρειάζεται, να καυτηριάσει την πληγή και να επιτρέψει στην υπόλοιπη ευρωζώνη να συνεχίσει» την πορεία της, είπε και πρόσθεσε πως «πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά οποιοδήποτε (κράτος) μέλος της ένωσης». 

«Επιπλέον», είπε, «μόλις μπει στο μυαλό του κόσμου ότι η νομισματική ένωση δεν διαρκεί για πάντα, θα αρχίσει η σπέκουλα... ποια (χώρα) θα είναι η επόμενη; Αυτή η ερώτηση είναι ο διαλύτης της νομισματικής ένωσης. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια, να κλιμακώνονται οι πολιτικές εντάσεις, να τρέπονται σε φυγή κεφάλαια».