ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν οι γκρίνιες από την Αριστερή Πλατφόρμα για τη συμφωνία «πάση θυσία»

Δημοσίευση 29 Απριλίου 2015, 07:23 / Ανανεώθηκε 29 Απριλίου 2015, 11:29
Άρχισαν οι γκρίνιες από την Αριστερή Πλατφόρμα για τη συμφωνία «πάση θυσία»
Facebook Twitter Whatsapp

Άρχισαν οι γκρίνιες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το πακέτο της συμφωνίας που προτίθεται να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου με τους δανειστές και όχι μόνο. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Άρχισαν οι γκρίνιες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το πακέτο της συμφωνίας που προτίθεται να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου με τους δανειστές και όχι μόνο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Κουμουνδούρου και του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις επανέλαβε την θέση του περί έντιμου συμβιβασμού και άφησε να γίνει κατανοητό ότι η στόχευση της συμφωνίας θα περάσει μέσα από κάποιες υποχωρήσεις

Τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας αντέδρασαν και εξέφρασαν ακόμη και διαφωνίες για το εάν τελικώς θα πρέπει να κλείσει μία συμφωνία «πάση θυσία» λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του δεν πρέπει να παραβιάσουν τις κόκκινες γραμμές που έχουν τραβήξει. Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι οι κόκκινες γραμμές θα διαφυλαχθούν ωστόσο κάποια μέλη της Γραμματείας διατύπωσαν αντιρρήσεις ακόμη και για την προοπτική του δημοψηφίσματος λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και επομένως μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα όπου θέλει. 

Άλλα στελέχη πρότειναν ως καλύτερη λύση τις εκλογές, ενώ ορισμένα είπαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφθεί πολύ καλά προτού συμφωνήσει σε υποχωρήσεις που θα αλλοιώνουν τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. 

Για παράδειγμα ακούστηκε ότι και μόνο το γεγονός πως ο πρωθυπουργός είπε ότι μάλλον ο ΕΝΦΙΑ δεν θα καταργηθεί για το 2015 συνιστά πλήγμα στην κυβερνητική αξιοπιστία. 

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει και αύριο, ενώ σε δέκα ημέρες θα οριστεί συνεδρίαση και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σχεδόν πεπεισμένος πως η συμφωνία θα κλείσει μέσα στις επόμενες ημέρες και γενικώς έδειξε ότι εάν επέλθει ρήξη θα καταφύγει στο δημοψήφισμα , χωρίς όμως να το πολυεπιθυμεί.. 

Πάντως το Μαξίμου δείχνει να έχει κατανοήσει μετά και τα τελευταία καμπανάκια που ήχησαν στην Ρίγα ότι συμφωνία, επομένως ρευστότητα θα υπάρξει μόνο εφόσον γίνουν κάποιες εκπτώσεις ή ανασταλούν κάποιες κοινωνικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο περίφημο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.