ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρεμένος: Πρώτα θα υπογραφεί η συμφωνία και μετά θα τεθεί σε δημοψήφισμα

Δημοσίευση 29 Απριλίου 2015, 15:41 / Ανανεώθηκε 29 Απριλίου 2015, 15:19
Βαρεμένος: Πρώτα θα υπογραφεί η συμφωνία και μετά θα τεθεί σε δημοψήφισμα
Facebook Twitter Whatsapp

Πιθανότερο είναι το ενδεχόμενο να πάμε σε συμφωνία χωρίς δημοψήφισμα δήλωσε ο Γιώργος Βαρεμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πιθανότερο είναι το ενδεχόμενο να πάμε σε συμφωνία χωρίς δημοψήφισμα δήλωσε ο Γιώργος Βαρεμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στον Realfm και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου είπε πως δεν αποκλείει το δημοψήφισμα που δεν είναι κακό να γίνει αλλά εκτιμά ότι η η κυβέρνηση θα φτάσει σε συμφωνία χωρίς δημοψήφισμα. Τόνισε μάλιστα πως «πρώτα θα υπογραφεί η συμφωνία και μετά θα τεθεί σε δημοψήφισμα». 

Ο κ. Βαρεμένος είπε πως «ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ» και αυτό είναι η άποψη που έχει εκφράσει εδώ και καιρό ενώ πρόσθεσε πως η χώρα έχει ανάγκη μια συμφωνία με τους εταίρους. 

«Πιστεύω πως δεν θα φτάσουμε στο δημοψήφισμα. Θεωρώ ότι το θέμα είναι πολιτικό και όχι συνταγματικό και νομικό. Έχει συμφωνηθεί ότι πρέπει να είναι μια συμφωνία win win που κανείς να μην θεωρηθεί ηττημένος μπροστά στον λαό του και το κοινοβούλιό του... ίσως χρειαστεί πρεπει να παραδεχτώ μια επώδυνη προσαρμογή», τόνισε ο κ. Βαρεμενος.

Ο βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «ακραία, εκβιαστική κινδυνολογία τα σενάρια διεθνών ΜΜΕ περί εφαρμογής μοντέλου Κύπρου και στην Ελλάδα σε περίπτωση μή συμφωνίας». 

«Να μην ριχτει ο Βαρουφάκης στα σκυλιά», είπε ο κ. Βαρεμένος και πρόσθεσε πως «έχει κάνει λάθη, όπως η φωτογράφιση, έχει όμως στοχοποιηθεί και τα πυρά είναι διεθνή. Και αναρωτιέται κανείς τόσα λάθη και αμετροέπειες;»