ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ποτάμι»: Φαιδρότητα λαϊκίστικης δημαγωγίας από την κυβέρνηση

Δημοσίευση 2 Μαΐου 2015, 19:54 / Ανανεώθηκε 2 Μαΐου 2015, 19:54
«Ποτάμι»: Φαιδρότητα λαϊκίστικης δημαγωγίας από την κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπολύει ο συντονιστής των τομέων πολιτικής του «Ποταμιού», Θανάσης Σκόκος, κάνοντας λόγο για «σόου» ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπολύει ο συντονιστής των τομέων πολιτικής του «Ποταμιού», Θανάσης Σκόκος, κάνοντας λόγο για «σόου» ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

«Οι υπουργοί-διαδηλωτές, αγκαλιά με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, αξιοποίησαν τις κάμερες για να απαγγείλουν τις κοινοτοπίες περί “κόκκινων και κατακόκκινων γραμμών” την ίδια στιγμή που οι διαπραγματευτές της κυβέρνησής επιδιώκουν εναγωνίως έναν συμβιβασμό με τους δανειστές», σημειώνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του.

 

Αναλυτικά:

Ο αναιμικός πρωτομαγιάτικος περίπατος των κρατικοδίαιτων στελεχών εξελίχθηκε σε ένα πρωτοφανές τηλεοπτικό σόου υπουργικών λεονταρισμών.

Οι υπουργοί-διαδηλωτές, αγκαλιά με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, αξιοποίησαν τις κάμερες για να απαγγείλουν τις κοινοτοπίες περί «κόκκινων και κατακόκκινων γραμμών» την ίδια στιγμή που οι διαπραγματευτές της κυβέρνησής επιδιώκουν εναγωνίως έναν συμβιβασμό με τους δανειστές.

Παρά τις προσπάθειες όμως των κομματικών υπουργών την παράσταση για άλλη μια φορά έκλεψε ο απόλυτος σταρ Γιάνης Βαρουφάκης. Η παρουσία του συνοδεύτηκε από απαγγελία ποιημάτων, συνομιλία με Γερμανό θαυμαστή του και για φινάλε φιλανθρωπική χειρονομία σε άστεγο η οποία δυστυχώς δημοσιοποιήθηκε, παρά τη γνωστή σε όλους μας αλλεργία του υπουργού προς κάθε είδους προσωπική προβολή.

Όλη αυτή όμως η φαιδρότητα της λαϊκίστικης δημαγωγίας είναι πιο πολύ για κλάματα παρά για γέλια. Είναι μια απροκάλυπτη κοροϊδία σε βάρος των 1,2 εκατομμυρίων ανέργων οι οποίοι ,αφού αξιοποιήθηκαν προεκλογικά, είναι πλέον αόρατοι, για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως αόρατοι είναι και χιλιάδες απλήρωτοι ή «μισοπληρωμένοι» εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Οι υπουργοί θα απέφευγαν τις κούφιες μεγαλοστομίες τους στις κάμερες αν είχαν συναίσθηση της απόγνωσης χιλιάδων ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρηματιών οι οποίοι πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανές τις δουλειές τους σε ένα οικονομικό περιβάλλον που καταρρέει.

Η πρωτομαγιάτικη τηλεοπτική κομπορρημοσύνη των «πρώτη φορά αριστερών υπουργών» δεν μπορεί πάντως να κρύψει την παλαιοκομματική δυσοσμία του κυβερνητικού τους έργου. Εθνικιστική ρητορεία, Βουλή που απλώς επικυρώνει προειλημμένες υπουργικές αποφάσεις, κομματικοποίηση της εκπαίδευσης και πελατειακοί διορισμοί με μόνο προσόν τις κομματικές ταυτότητες ή τις συγγένειες με κυβερνητικά στελέχη.

Και όμως αυτό το πρωτομαγιάτικο τριήμερο θα ήταν ευκαιρία για τα στελέχη της συγκυβέρνησης να «επιστρέψουν» στην πραγματικότητα και να αναλογιστούν ότι όλες οι βασικές επιλογές τους αποδοκιμάζονται, σύμφωνα με όλες τις έρευνες, από τον ελληνικό λαό. Όπως αποδοκιμάζονται και οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί τους για δημοψήφισμα ή εκλογές. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουν να δουν κατάματα, κλείνοντας έστω για λίγο τους δέκτες με τις επικοινωνιακές τους επιδόσεις.