ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ αν δεν βρεθεί λύση»

Δημοσίευση 5 Μαΐου 2015, 16:03 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2015, 16:37
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ αν δεν βρεθεί λύση»
Facebook Twitter Whatsapp

Κερδίζει έδαφος στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η λογική της σκληρής γραμμής και της ρήξης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές. Υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να προχωρήσει σε μια συμφωνία που θα είναι ταπεινωτική και δεν θα δίνει το περιθώριο της προοπτικής στην οικονομία.

Κερδίζει έδαφος στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η λογική της σκληρής γραμμής και της ρήξης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές. Υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να προχωρήσει σε μια συμφωνία που θα είναι ταπεινωτική και δεν θα δίνει το περιθώριο της προοπτικής στην οικονομία..

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με φόντο την πληρωμή των 750 εκατ. ευρώ που εκκρεμεί για τις 12 του μήνα στο ΔΝΤ, επικρατεί αναβρασμός με αρκετούς να λένε πως αν δεν υπάρξει κάποια μορφή συμφωνίας ως την ερχόμενη Δευτέρα, τότε τα λεφτά δεν θα δοθούν. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε με θέρμη βουλευτής της πλειοψηφίας σε ιδιωτική του συζήτηση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επανπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει πλέον χρόνος και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τραβήξει το σκοινί και να μην πληρώσει το Ταμείο αν οι Θεσμοί δεν πάρουν απόφαση να χαλαρώσουν το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ελληνική οικονομία. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως η άποψη αυτή δεν είναι προσωπική, αλλά απηχεί τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια.

Σε κάθε περίπτωση είναι κοινή παραδοχή πως η απόφαση της ΕΚΤ για την περαιτέρω παροχή ρευστότητας, θα δώσει ένα καθοριστικό σήμα για τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών.

Π.Τ.