ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλός ΥΠΕΞ: Τώρα είναι σωστό να προσπαθήσουμε και πάλι για μία συμφωνία

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2015, 22:11 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2015, 22:11
Ιταλός ΥΠΕΞ: Τώρα είναι σωστό να προσπαθήσουμε και πάλι για μία συμφωνία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι τώρα είναι σωστό να επαναληφθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι τώρα είναι σωστό να επαναληφθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, όπως τόνισε μετά το δημοψήφισμα στη χώρα μας.

O ιταλός ΥΠΕΞ τόνισε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει ότι απορρίφθηκαν τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από την Ευρώπη.

«Τώρα είναι σωστό να προσπαθήσουμε και πάλι για μία συμφωνία. Αλλά δεν υπάρχει διέξοδος από τον ελληνικό λαβύρινθο με μία αδύναμη Ευρώπη που δεν αναπτύσσεται» υπογράμμισε.

«Η Ιταλία εργάζεται ανέκαθεν για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ολοκλήρωσης. Αυτό ίσχυε χθες και θα ισχύει και αύριο», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών Πιερκάρλο Πάντοαν προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις είναι σε όλες τις χώρες το κλειδί για να ανακτηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.

Αύριο το πρωί στις 09.30 ο ιταλός υπουργός Οικονομικών θα έχει συνεργασία με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι με θέμα τις εξελίξεις μετά το ελληνικό δημοψήφισμα.

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων