ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτινγκερ: Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να αρχίσει να εκδίδει IOUs

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2015, 11:29 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2015, 11:06
Έτινγκερ: Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να αρχίσει να εκδίδει IOUs
Facebook Twitter Whatsapp

ΌΣκληρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία έστειλε ο γερμανός Επίτροπος Ενέργειας χαρακτηρίζοντας αφερέγγυα την Ελλάδα καθώς «είναι ένα βήμα πριν από παράλληλο νόμισμα».

Σκληρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία έστειλε ο γερμανός Επίτροπος Ενέργειας χαρακτηρίζοντας αφερέγγυα την Ελλάδα καθώς «είναι ένα βήμα πριν από παράλληλο νόμισμα».

Παράλληλα, ο κ. Γκίντερ Έτινγκερ σημείωσε ότι δεν είναι λογικό να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις αν η Ελλάδα συνεχίσει να απορρίπτει τις μεταρρυθμίσεις

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του στην Bild, ο Έτινγκερ είπε πως οι πόροι της ΕΕ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί ο προϋπολογισμός της Ελλάδας.

Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα πρέπει να αρχίσει να εκδίδει IOUs για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Σημειώνεται πως τα IOUs (I Owe You) αποτελούν τίτλους οφειλής χρημάτων που θα μπορούσαν να καλύψουν την ανεπάρκεια πληρωμών σε ευρώ. Ενδεχόμενη ευρεία κυκλοφορία τους θα αποτελούσε ένα παράλληλο νόμισμα,  το οποίο κατά πολλούς θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε νέα δραχμή.