ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Επιλέγω την προστασία των Ελλήνων από τις υπουργικές καρέκλες

Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2015, 13:32 / Ανανεώθηκε 20 Νοεμβρίου 2015, 13:52
Νικολόπουλος: Επιλέγω την προστασία των Ελλήνων από τις υπουργικές καρέκλες
Facebook Twitter Whatsapp

''Ανάμεσα στην προστασία των Ελλήνων και την προστασία υπουργικών καρεκλών έχω αποδείξει ότι επιλέγω το πρώτο'' δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου και την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

''Ανάμεσα στην προστασία των Ελλήνων και την προστασία υπουργικών καρεκλών έχω αποδείξει ότι επιλέγω το πρώτο'' δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου και την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος μετά από αίτημα του κ. Νικολόπουλου, όπου συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις και αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Στηρίζει πλήρως την απόφαση και την ψήφο του Προέδρου του, η οποία ήταν απολύτως σύμφωνη και με τις αποφάσεις της πρόσφατης Εθνικής Συνδιάσκεψης, κατά την οποία μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η στήριξη στην κυβέρνηση σε όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις και τα αναπτυξιακά μέτρα, αλλά όχι και σε μέτρα που επιτείνουν την φτώχεια και βαθαίνουν την κρίση στην κοινωνία
  • Η απόφαση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, κ. Πάνου Καμμένου, να θέσει εκτός ΚΟ των ΑΝΕΛ το Νίκο Νικολόπουλο, προφανώς σηματοδοτεί την πρόθεση του κ. Καμμένου να τερματιστεί η συνεργασία που είχε αναπτυχθεί με τον κ. Νικολόπουλο και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ωστόσο δεν είναι διόλου βέβαιο πως απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις των στελεχών, μελών και ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που όπως και όλοι οι πολίτες που στήριξαν τον κυβερνητικό συνασπισμό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, πίστεψαν ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει πλειστηριασμούς και επιπλέον, θα αναχαιτίσει το νέο υφεσιακό «κύμα» με ένα παράλληλο πρόγραμμα ανακούφισης της κοινωνίας.
  •  Η Πολιτική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, μετά και από την σχετική εισήγηση του Προέδρου του Κόμματος, τον εξουσιοδοτεί ώστε να εξακολουθεί να στηρίζει στη Βουλή κάθε νομοσχέδιο που θα κινείται σε ουσιαστικά μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή βάση, γνωρίζοντας ότι ο μείζων στόχος είναι η αναδιάρθρωση του χρέους που θα ανοίξει τον δρόμο για να μπει οριστικό τέλος στην κρίση και να καταστεί δυνατή η αποκατάσταση των αδικιών και των «πληγών» του μνημονίου στο σώμα της κοινωνίας.
  • Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει «λευκή επιταγή» και αποδοχή όλων των υφεσιακών μέτρων εις βάρος του λαού. Αντίθετα, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίζει να αντιτίθεται σε τέτοιου τύπου μέτρα, αφού είναι απολύτως βέβαιο πως όχι μόνο αφαιρούν «οξυγόνο» από τη κοινωνία και «χρόνο ζωής» από την κυβέρνηση, αλλά είναι και απολύτως αναποτελεσματικά.
  • Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, με ξεκάθαρο πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο, θα συνεχίσουν εντός και εκτός Βουλής να αγωνίζονται ως φωνή λογικής, αλήθειας και υπεράσπισης των διαχρονικών ηθών και αξιών του Ελληνισμού, ενώ παράλληλα εντείνουν την οργανωτική τους προσπάθεια με στόχο την αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες εκλογές, ακριβώς όπως αποφάσισε και η Εθνική Συνδιάσκεψη. Παρά ταύτα, γνωρίζοντας πως η κρίση είναι μεγάλη και πολυεπίπεδη, εξακολουθούν να τείνουν χέρι συνεργασίας σε κάθε πολιτική δύναμη και σε κάθε κοινωνική ομάδα, πιστεύοντας ότι μόνο μέσα από πλατιές συνεργασίες θα επιτευχθεί το προσδοκώμενο εθνικό αποτέλεσμα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε 

Σαν έτοιμος από καιρό και αποφασισμένος για προσωπική συνέπεια λόγων και έργων, επαναλαμβάνω ότι η μη ψήφιση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς αποτελούσε για μένα απαράβατο καθήκον, καθώς ακόμα και στην προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου δεσμευτήκαμε για την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας.

 Ευχαριστώ τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κ. Πάνο Καμμένο για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας, αλλά ήταν απολύτως αδύνατο να προσθέσω την ψήφο μου σε ένα εκβιαστικό νομοσχέδιο που για πρώτη φορά ανοίγει την πόρτα σε μαζικούς πλειστηριασμούς σπιτιών Ελλήνων πολιτών.

Ανάμεσα στην προστασία των Ελλήνων και την προστασία υπουργικών καρεκλών και κυβερνήσεων, έχω αποδείξει ότι επιλέγω το πρώτο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Ελεύθερα και ασυμβίβαστα, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι από τα έδρανα της Βουλής τις δεσμεύσεις που δώσαμε στους Έλληνες πριν τις εκλογές. Και όπου απαιτείται, θα χτυπώ τα καμπανάκια του κινδύνου, πιστεύοντας ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να οδηγήσει την χώρα στο οριστικό τέλος της κρίσης.