ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικεφαλής αποστολής στη Λέσβο ο Γ. Μουζάλας και ο Ν. Ξυδάκης

Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2015, 19:01 / Ανανεώθηκε 23 Νοεμβρίου 2015, 19:01
Επικεφαλής αποστολής στη Λέσβο ο Γ. Μουζάλας και ο Ν. Ξυδάκης
Facebook Twitter Whatsapp

Τη Λέσβο επισκέπτονται την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ν.Ξυδάκη,  συνοδεύοντας πρεσβευτές των χωρών μελών της ΕΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη Λέσβο αναμένεται να μεταβεί αύριο, Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος, από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη, θα συνοδεύσει πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν το νησί προκειμένου να ενημερωθούν επιτόπου για τις προσφυγικές ροές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, οι πρεσβευτές θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ των άλλων να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία, να επισκεφθούν τα προσωρινά κέντρα διαμονής στη Λέσβο  και να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία αναγνώρισης- ταυτοποίησης των προσφύγων, η οποία διενεργείται με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα, σήμερα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ η σημερινή ημέρα ήταν η πρώτη κατά την οποία δεν καταγράφηκε καμιά άφιξη μετανάστη στο νησί.