ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Τέλος στα πιστοποιητικά πολυτεκνίας από Συλλόγους Πολυτέκνων

Δημοσίευση 26 Νοεμβρίου 2015, 14:54 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2015, 14:54
Τσουκαλάς: Τέλος στα πιστοποιητικά πολυτεκνίας από Συλλόγους Πολυτέκνων
Facebook Twitter Whatsapp

Την κατάργηση χορήγησης πιστοποιητικών πολυτεκνίας από Συλόγους Πολυτέκνων και τη χορήγησή τους από υπηρεσία του δημοσίου προανήγγειλε ο γγ Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς

Την κατάργηση χορήγησης πιστοποιητικών πολυτεκνίας από Συλόγους Πολυτέκνων και τη χορήγησή τους από υπηρεσία του δημοσίου προανήγγειλε ο γγ Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς, ο οποίος δεσμεύθηκε πως θα εξετασθεί το θέμα, καθώς όπως τόνισε «δεν έχουν δικαίωμα Σύλλογοι να υποκαθιστούν το κράτος».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» απέδωσε τη συγκεκριμένη πρακτική στην κυβέρνηση Σαμαρά και είπε ότι θα αλλάξει με το νέο εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης. «Εμείς θα κοιτάξουμε, όχι μόνο αν κάποιος είναι πολύτεκνος, αλλά όλα τα πρόσθετα στοιχεία, όπως εισόδημα, και στοιχεία για τα παιδιά, τα οποία μάλιστα είναι μόρια, και θα τα παίρνουν οι άνθρωποι από μας, από το δημόσιο, κι όχι να πρέπει να είναι γραμμένοι και να πληρώνουν στον οποιοδήποτε Σύλλογο για να πάρουν το πιστοποιητικό τους».

«Δεν έχουν κανένα δικαίωμα Σύλλογοι να υποκαθιστούν το κράτος, αλλά και το κράτος έπρεπε να ειχε κάνει εκείνα τα βήματα ούτως ώστε να μην υπάρχουν οι δυνατότητες υποκατάστασής του», τόνισε ο Δ. Τσουκαλάς.