ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας «βλέπει» το Μαξίμου

του Νίκου Παπαδημητρίου - Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2015, 06:06 / Ανανεώθηκε 8 Δεκεμβρίου 2015, 06:16
Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας «βλέπει» το Μαξίμου
Facebook Twitter Whatsapp

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και κατ' επέκταση της χώρας βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου, σχέδιο που, όπως υποστηρίζει, έχουν θέσει σε λειτουργία ακραίοι κύκλοι της Ευρώπης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και κατ' επέκταση της χώρας βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου, σχέδιο που, όπως υποστηρίζει, έχουν θέσει σε λειτουργία ακραίοι κύκλοι της Ευρώπης. Και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία οι διαπραγματεύσεις έχουν φθάσει στο πιο κρίσιμο σημείο τους και άρα, οι πιέσεις, ως συνήθως, κορυφώνονται.

Το σενάριο αυτό συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και κατά την τακτική εβδομαδιαία σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, χθες το πρωί στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση ένιωσε πως δοκιμάζονται οι αντοχές της: η φημολογία για αποπομπή της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν αλλά και οι συνεχιζόμενες, παράλογες (όπως χαρακτηρίζονται από την Αθήνα) απαιτήσεις των θεσμών για περικοπές στις συντάξεις είναι δυο πολύ καλά παραδείγματα των πιέσεων που δέχεται.

Κατάσταση που έκανε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να πει στην ιταλική εφημερίδα “Il Manifesto”, σε ερώτηση για τα σενάρια ...εξόδου από την Σένγκεν: «Πρόκειται για σενάρια που κυκλοφορούν από περιβάλλοντα που στοχεύουν μόνο στην αποσταθεροποίηση».

Ο ίδιος όρος («αποσταθεροποίηση») χρησιμοποιήθηκε και από την κυβερνητική εκπρόσωπο και πάλι για το προσφυγικό, η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για πολιτικές δυνάμεις που εχθρεύονται τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, από πολιτικές δυνάμεις που «επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα».

Σκεπτικό που επέκτεινε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη δεύτερη, κατά σειρά, συνέντευξή της (στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον»): Το Grexit δεν έχει φύγει από το μυαλό κάποιων, που δεν δέχονται ότι απέτυχαν στο σχεδιασμό τους. Το σενάριο «Ελλάδα -αποικία χρέους» είναι καλά ριζωμένο στο μυαλό κάποιων. Εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της γιατί τα σχέδια αυτά αναπαράγονται από μερίδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή πάντως το ασφαλιστικό δείχνει να μετατρέπεται σε βασική σημαία της κυβέρνησης, που δεν δείχνει διατεθειμένη για μεγάλες υποχωρήσεις... Θέμα που σχετίζεται όμως και με τις απαιτήσεις που έχει στο θέμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, άρα και με την εν γένει παρουσία του στο ελληνικό πρόγραμμα.