ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Με το τζόκερ του Τσακαλώτου χάνει καθημερινά όλη η Ελλάδα

Δημοσίευση 14 Δεκεμβρίου 2015, 21:49 / Ανανεώθηκε 14 Δεκεμβρίου 2015, 21:33
Γεννηματά: Με το τζόκερ του Τσακαλώτου χάνει καθημερινά όλη η Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως «στην κυβέρνηση έχουν γίνει συνειδητά μνημονιακοί».

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως « στην κυβέρνηση έχουν γίνει συνειδητά μνημονιακοί».

«Χθες ο τυχερός του τζόκερ κέρδισε 15 εκατομμύρια ευρώ, με το τζόκερ του κ. Τσακαλώτου χάνει καθημερινά όλη η Ελλάδα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία της σε εκδήλωση με τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τη Μακεδονία και τη Θράκη και επεσήμανε: 

Αντιπροτείναμε ένα συνδυασμό εξίσου καλό και σίγουρα πιο πλήρη με 5 αριθμούς (8,4,3,24,15) και αφήνω τον τζόκερ στον υπουργό. Το 8 είναι η απόσταση που χωρίζει το +6 με το -2. Πέρυσι όλοι (ΓΛΚ, ΕΕ, ΔΝΤ, κοκ) «έβλεπαν» ανάπτυξη 6% για τη διετία 2015-2016. Ο προϋπολογισμός φέτος «βλέπει» ύφεση 2%. Το 4 είναι η ανεργία που «γεννάει» η συρρίκνωση του ΑΕΠ. Η σχέση ΑΕΠ/ ανεργία είναι 2:1 μεσοσταθμικά και οι απώλειες στο ΑΕΠ της 2ετίας αντιστοιχούν σε 4% μεγαλύτερη ανεργία. Το 3 είναι το πλήγμα στο ασφαλιστικό στη διετία 2015-2016. Κάθε μονάδα ανεργίας αφαιρεί από τα ταμεία 400 εκ ευρώ/έτος και στη διετία τα ταμεία χάνουν 3 δισ. και η κυβέρνηση… τη μπάλα. Οι άλλοι δύο αριθμοί είναι το 24 & το 15. 24 δισ. ευρώ ήταν το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009 και 15% ήταν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας το 2008. Είναι το τρομακτικό δίδυμο έλλειμμα που παρέδωσε η ΝΔ του κ. Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ το 2009. Το ζεύγος 24-15 κάνει καλό και στην καταπολέμηση της επιλεκτικής αμνησίας από την οποία πάσχει ο κ. Τσίπρας για τη συγκεκριμένη περίοδο διακυβέρνησης 2004-2009. Ο υπουργός ξέρει σίγουρα πόσα δισ. ευρώ έχασε το Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση όποτε ας μας πει αυτός το συγκεκριμένο αριθμό. Αυτός είναι ο τζόκερ.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε ότι «έχει εγκλωβιστεί ολοκληρωτικά στη μέγγενη του Μνημονίου της», βρίσκεται σε κρίση και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να δώσει λύση για τη χώρα και όχι για το αδιέξοδο της κυβέρνησης.

Την κατηγόρησε για «αφελληνισμό» της ελληνικής οικονομίας, ότι «παραδίδει τα νοικοκυριά στις Τράπεζες, επιβάλλει φόρους παντού και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει "έφοδο" στο κράτος και την κρατική εξουσία».

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική παράταξη. Εμείς θα την χτίσουμε», τόνισε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: 

Όσοι ονειρεύονται μέτωπα είτε δήθεν «προοδευτικά», είτε δήθεν «ευρωπαϊκά», να το πάρουν απόφαση. Να μην υπολογίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στους σχεδιασμούς τους. Και οι δύο αυτοί δρόμοι είναι αδιέξοδοι. Τελεία και παύλα.

Για το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη επισήμανε ότι διατηρούν την αυτονομία τους, δεν αυτοδιαλύονται, αντίθετα δυναμώνουν κι έστειλε μήνυμα λέγοντας «και καθαρές κουβέντες για κάποια σενάρια που κατά καιρούς αναπτύσσονται... Δεν θα επιτρέψω να εκφυλιστεί η κορυφαία αναγεννητική διαδικασία της παράταξης, σε αναζήτηση ρόλων κάποιων που δεν συμμετέχουν στο εγχείρημα. Ας σταματήσουν λοιπόν ορισμένοι να «βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο». Οι πόρτες είναι ανοιχτές. Όποιος επιθυμεί από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο να συμμετέχει είναι καλοδεχούμενος. Τους περιμένουμε».