ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου και κομμάτων στην τουρκική κυβέρνηση για το τρομοκρατικό χτύπημα

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2016, 01:32 / Ανανεώθηκε 13 Ιανουαρίου 2016, 01:32
Συλλυπητήρια Παυλόπουλου και κομμάτων στην τουρκική κυβέρνηση για το τρομοκρατικό χτύπημα
Facebook Twitter Whatsapp

Συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα κόμματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα κόμματα.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου - σύμφωνα με στενό του συνεργάτη - ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας πρέσβης Γιώργος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη, τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του.

Επίσης ο κ. Γεννηματάς, επικοινώνησε και με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, και του εξέφρασε εκ μέρους του κ.Παυλόπουλου, την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας που σημειώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για το συμβάν.

Συλλυπητήρια επιστολή στον Τούρκο πρωθυπουργό Α.Νταβούτογλου απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα. Ο πρόεδρος της ΝΔ στην επιστολή εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειές τους.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος Γ.Κουμουτσάκος δήλωσε τα εξής: «Καταδικάζουμε το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Η νέα αυτή τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία προκαλεί έντονο προβληματισμό και ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς επιτείνει την επικίνδυνη ρευστότητα και την ένταση στην ευρύτερη γειτονική μας περιοχή. Σε αυτήν την περιοχή, η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει παράγοντας σταθερότητας και μετριοπάθειας. Αυτή είναι η βάση για να έχει η χώρα μας έναν ευρύτερα αποδεκτό – εποικοδομητικό ρόλο υπέρ της περιφερειακής ασφάλειας και ειρήνης».  

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική, τυφλή και τελικώς πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα, τουριστικά  σημεία της Κωνσταντινούπολης. Συλλυπούμαστε τις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζοντας παράλληλα και την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.