ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονομαχία Βαγγέλη- Κυριάκου στη… σκιά του Καραμανλή

του Τάκη Χατζή - Δημοσίευση 28 Δεκεμβρίου 2015, 07:03 / Ανανεώθηκε 28 Δεκεμβρίου 2015, 07:37
Μονομαχία Βαγγέλη- Κυριάκου στη… σκιά του Καραμανλή
Facebook Twitter Whatsapp

Μην σας γελάει το γεγονός ότι αυτές τις άγιες μέρες οι περισσότεροι κινούμεθα μεταξύ… κουραμπιέ και μελομακάρονου. Η μάχη στη ΝΔ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση καθώς οι μέρες μέχρι την 10η Ιανουαρίου λιγοστεύουν. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μην σας γελάει το γεγονός ότι αυτές τις άγιες μέρες οι περισσότεροι κινούμεθα μεταξύ… κουραμπιέ και μελομακάρονου. Η μάχη στη ΝΔ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση καθώς οι μέρες μέχρι την 10η Ιανουαρίου λιγοστεύουν. Μπορεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να μην ασχολήθηκε προσωπικά λόγω του θανάτου της αδελφής του- οι βουλευτές όμως που τον στηρίζουν συνέχισαν τον αγώνα. Το ίδιο έκαναν και οι υποστηρικτές του Μητσοτάκη. Ο ίδιος ο Κυριάκος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα και υποστήριξε πως «ο διαχωρισμός Καραμανλικών - Μητσοτακικών ανήκει στον 20ό αιώνα. Οι πολίτες δεν ασχολούνται με αυτά…»

Η εικόνα που υπάρχει σε όλα τα κλιμάκια της ΝΔ, είναι εμφανώς διαφορετική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζιτζικώστας έχασε τη δεύτερη θέση (για την οποία είχε προβάδισμα) όταν διέρρευσε ότι ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τον Μεϊμαράκη. Τότε, όπως λένε άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ, έχασε ερείσματα στη Μακεδονία και δεν μπόρεσε να αυξήσει τις δυνάμεις του στη νότια Ελλάδα. Το αποτέλεσμα, γνωστό.

Ο Κ. Μητσοτάκης προτάσσει το δίλημμα «παλιό ή νέο» που πιστεύει (δικαίως) ότι ενισχύει την υποψηφιότητά του. Ταυτοχρόνως ο ίδιος και οι συνεργάτες του τονίζουν ότι αυτός μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα διότι είναι ο πλέον κατάλληλος να διευρύνει τη ΝΔ και να την κάνει μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. 

Ο Β. Μεϊμαράκης και οι συνεργάτες του είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να προβάλλουν τον διαχωρισμό «καραμανλικοί- μητσοτακικοί». Οι πληροφορίες λένε ότι βορειοελλαδίτες- κομματικοί παράγοντες οι οποίοι στον πρώτο γύρο στήριξαν Τζιτζικώστα, δέχονται ήδη βροχή τηλεφωνημάτων από βουλευτές οι οποίοι τους ζητούν να κάνουν πλέον «το χρέος» τους «έναντι του Καραμανλή». 

Οι «μητσοτακικοί» αφήνουν να εννοηθεί ότι η εκλογή Μεϊμαράκη αφήνει περισσότερα περιθώρια συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και η «καραμανλικοί» ότι ο Μητσοτάκης θα αποτελέσει εύκολη λεία για τον Τσίπρα ως «μνημονιακός υπουργός που μάλιστα έκανε απολύσεις». Οι πρώτοι λένε ότι ο Κυριάκος είναι «μεταρρυθμιστής» και οι δεύτεροι ότι ο Βαγγέλης «διαθέτει λαϊκό προφίλ». 

Όποια επιχειρήματα και αν χρησιμοποιηθούν, όποιες πολιτικές και αν προκριθούν, όποιος και αν είναι ο τελικός νικητής, το βέβαιο είναι ότι η εκλογή προέδρου στη ΝΔ θα γίνει στη… σκιά του Καραμανλή. Και από κει και πέρα, βλέπουμε…