ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλλιάνος: Οικουμενική κυβέρνηση για να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων

Δημοσίευση 30 Δεκεμβρίου 2015, 12:26 / Ανανεώθηκε 30 Δεκεμβρίου 2015, 12:26
Καλλιάνος: Οικουμενική κυβέρνηση για να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων
Facebook Twitter Whatsapp

«Σκοπός ήταν να καταλάβουν οι πολίτες τα παιχνίδια τακτικής που παίζονται πίσω από την πλάτη τους», σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ότι ένας βουλευτής του Ποταμιού τού είπε να ρίξουν την κυβέρνηση. 

«Σκοπός ήταν να καταλάβουν οι πολίτες τα παιχνίδια τακτικής που παίζονται πίσω από την πλάτη τους», σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ότι ένας βουλευτής του Ποταμιού τού είπε να ρίξουν την κυβέρνηση

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε:

Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε αρεστοί σε όλους, μας ενδιαφέροι οι πολίτες να έχουν συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις και να επαναφέρουμε τη δημοκρατία, την ισονομία και την ισοπολιτεία.

«Το να έρθουμε σε επικοινωνία με τα άλλα κόμματα και να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων θα ήταν ό, τι καλύτερο», υπογράμμισε ο κ. Καλλιάνος και πρόσθεσε «ζητούμενο είναι να υπάρξουν καίριοι άνθρωποι σε καίρια πόστα και να αποκτήσουν αναπτυξιακό πρόσημο οι μεταρρυθμίσεις». 

«Δεν μας ενδιαφέρει να έρθει οικουμενική κυβέρνηση και να ψηφίσει τα ίδια μέτρα. Θέλουμε να έρθει, για να αλλάξει την ατζέντα και το μίγμα των μεταρρυθμίσεων», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως αυτό θα γίνει με «κόψιμο των παθογενειών». 

Αναφερόμενος στις εννέα προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Καλλιάνος είπε:

Αν εφαρμοστούν οι προτάσεις μας, αυτομάτως εξασφαλίζει το κράτος τριπλάσιο ποσό χρημάτων από ότι τώρα που κόβει μισθούς και συντάξεις. 

Όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, δήλωσε:

Εμείς δεν λέμε να απολυθούν δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά να γίνει αξιολόγηση. 

Σε άλλο σημείο, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε:

Εμείς δεν λειτουργούμε επικοινωνιακά, όπως κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί με επικοινωνιακά μέσα να είναι αρεστός.

«Αν σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, θα πάμε στα βράχια, που είναι προ των πυλών, κατέληξε.