ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεφελούδης: Η αντιπολίτευση αντί να καταθέσει απόψεις επιδίδεται σε λασπολογία

Δημοσίευση 7 Ιανουαρίου 2016, 16:11 / Ανανεώθηκε 7 Ιανουαρίου 2016, 16:22
Νεφελούδης: Η αντιπολίτευση αντί να καταθέσει απόψεις επιδίδεται σε λασπολογία
Facebook Twitter Whatsapp

Έτοιμη  για τη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό δήλωσε πως είναι η κυβέρνηση ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. 

 

Έτοιμη  για τη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό δήλωσε πως είναι η κυβέρνηση ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. 

"Εμείς πηγαίνουμε με τη γραμμή να μην υπάρξει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αισθανόμαστε ασφαλείς γιατί έχουμε ποσοτικοποιήσει όλα τα μεγέθη των προτάσεων που προτείνουμε και προσπαθήσαμε να μιλήσουμε και με τη γλώσσα των θεσμών που είναι οι αριθμοί" είπε ο κ. Νεφελούδης, μιλώντας στο Πρακτορείοfm

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι ενώ η κυβέρνηση κατέθεσε ένα νομοσχέδιο με προτάσεις, που -όπως είπε- μπορεί να έχουν και αδυναμίες και αντί η αντιπολίτευση να καταθέσει τις απόψεις της επιδίδεται σε παραφιλολογία και λασπολογία.

"Είναι τραγικό να έχουν πιο ήπια στάση οι δανειστές από τους εδώ "εκπροσώπους" τους", είπε ο κ. Νεφελούδης και επέκρινε την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ότι χαρακτήριζε μεταρρυθμίσεις τις 11 -όπως ανέφερε- οριζόντιες περικοπές συντάξεων.

"Έχουμε ελληνική πρόταση, όχι σαν αυτές που έχω στο γραφείο μου που έρχονταν μεταφρασμένες από τα αγγλικά απ' έξω και πήγαιναν στη Βουλή για ψήφιση" τόνισε, ενώ επισήμανε ότι αν δεν ξεπεραστούν οι στρεβλώσεις του ασφαλιστικού συστήματος σύντομα δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι συντάξεις.

Χαρακτήρισε βασική καινοτομία την καθιέρωση εθνικής σύνταξης, η οποία -όπως σημείωσε- για πρώτη φορά θα συνδεθεί με ρήτρα ανάπτυξης, είπε ότι το κράτος θα εγγυάται το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών της εθνικής και της αναλογικής σύνταξης, ότι εισάγεται το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων και η έννοια του τρόπου υπολογισμού του τεκμαρτού ποσού των ασφαλιστικών εισφορών για εταιρείες.

Για το θέμα της εισροής πόρων στο ασφαλιστικό, ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε ότι η μόνη περίοδος που "είδε" ζεστό χρήμα η ελληνική οικονομία ήταν, όταν εφαρμόστηκαν οι 100 δόσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η καθιέρωση της ψηφιακής υπογραφής εξοικονομεί πόρους 380 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και 500 εκατ. ευρώ από τις συστεγάσεις υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας.