ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος - Σεντένο: Κοινά προβλήματα και κοινές προοπτικές Ελλάδας - Πορτογαλίας

Δημοσίευση 9 Ιανουαρίου 2016, 21:57 / Ανανεώθηκε 9 Ιανουαρίου 2016, 21:57
Τσακαλώτος - Σεντένο: Κοινά προβλήματα και κοινές προοπτικές Ελλάδας - Πορτογαλίας
Facebook Twitter Whatsapp

Τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες συζήτησαν Τσακαλώτος και Σεντένο. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται όταν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες προκειμένου να υπάρξει ατζέντα αντιμετώπισής τους με προοδευτικό πρόσημο συζήτησαν στη Λισσαβώνα οι υπουργοί Οικονομικών Πορτογαλίας και Ελλάδας στη συνάντηση που είχαν. 

Οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μάριο Σεντένο, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, συζήτησαν  το ελληνικό πρόβλημα και συμφώνησαν ότι υπάρχουν κοινά προβλήματα καθώς η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες. Οι δύο υπουργοί έθεσαν τα ζητήματα προκείμενου να υπάρξει ατζέντα αντιμετώπισης των διαφόρων κοινών προβλημάτων, με προοδευτικό πρόσημο και για τις δύο χώρες. 

Ακόμα, συζήτησαν προβλήματα που μπορούν να τεθούν από κοινού στην ΕΕ, καθώς απασχολούν και τις δύο χώρες, όπως η τραπεζική ένωση, η ανεργία, οι επενδύσεις  κ.ά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί την Κυριακή, στο Παρίσι, με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ  Σαπέν ενώ την Παρασκευή συναντήθηκε με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν.