ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ο Μητσοτάκης θα είναι το δεξί χέρι του Τσίπρα

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2016, 14:09 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2016, 14:09
Λαφαζάνης: Ο Μητσοτάκης θα είναι το δεξί χέρι του Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, αλλά και του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, αλλά και του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σχολιάζοντας την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι και με αυτόν αρχηγό η ΝΔ θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει τον σκληρό και αντιλαϊκό -όπως είπε- μνημονικό δρόμο. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΛΑΕ:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι μόνο ο αρχηγός της δεξιάς, αλλά και το δεξί χέρι του Τσίπρα για να εφαρμόσει με συνέπεια πληρότητα και απολύτως το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο. Ο Τσίπρας στην πρωθυπουργία και ο Μητσοτάκης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι το δίδυμο που αν δεν το εμποδίσομε αν δεν το ανατρέψομε θα ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας που ξεκίνησε από το 2010 με το πρώτο μνημόνιο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Τσίπρας είναι ο αναξιόπιστος μεταλλαγμένος νεομνημονιακός πρωθυπουργός και ο Μητσοτάκης είναι από κούνια και με τη βούλα μνημονιακός. Είναι ένα δίδυμο απολύτως καταστροφικό για την πορεία της χώρας.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, υποστήριξε ότι «η κυβερνητική πρόταση είναι το τέλος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης», ενώ μιλώντας για τη ΛΑΕ τη χαρακτήρισε ως ανερχόμενη δύναμη μετά τις εκλογές και τη μόνη που βρίσκεται όπως είπε απέναντι στα μνημόνια.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη της συστράτευσης όλων των αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων της χώρας και της συγκρότησης ενός κοινωνικού μετώπου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσίασε τους βασικούς άξονες της εναλλακτικής -όπως είπε- πρότασης της ΛΑΕ για αλλαγή πορεία της χώρας, χαρακτήρισε δίδυμο γιγάντιο πρόβλημα για την Ελλάδα το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος επανέλαβε την πρόταση του για εθνικοποίηση, κοινωνικοποίηση όλων των τραπεζών, ζήτησε να υπάρξει ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα, με έλεγχο όλων των λιστών όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, ενώ τόνισε την ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

Παράλληλα είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει ένα κοινωνικό δρόμο, αμφισβητώντας -όπως είπε- τη θέση της στην ευρωζώνη, ενώ επανέλαβε την άποψη του ότι το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή για τη χώρα.